Jaume Asens: "El que fem amb els migrants d'Open Arms no és solidaritat, és una obligació"

Jaume Asens: "El que fem amb els migrants d'Open Arms no és solidaritat, és una obligació"

Aquest matí arriben a Barcelona els 60 migrants rescatats pel vaixell d'Open Arms davant la costa de Líbia. Per saber quin futur els espera, aquest matí Lídia Heredia ha entrevistat Jaume Asens, tercer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona: "El que fem no és solidaritat, és complir amb les nostres obligacions, hem d'atendre el crit de tanta gent que va sortir al carrer reclamant que Barcelona acollís", afirma.

Tal com va passar amb València, l'arribada al port de Barcelona ha estat possible gràcies a un acord entre el consistori, la Generalitat i l'Estat: "Ens hem coordinat molt bé, esperem que sigui una bona pauta per al futur."

L'arribada està prevista per poc abans del migdia i des d'allà "el grup d'homes anirà a un centre esportiu d'Esplugues i les dones, una família i els menors no acompanyats es distribuiran entre Barcelona i Manresa", ha explicat. Malauradement, diu, "passats els 30 dies (15 menys que en el cas dels migrants arribats a València, segons ha decretat l'Estat) passaran a situació irregular. Per això reclamem permisos per a aquestes persones."

Asens també ha remarcat el tracte de convidats que rebran per part de la ciutat, a diferència del que passa a la frontera sud, "on quan arriben reben una mínima atenció mèdica, se'ls pregunta 'Barça o Madrid' i se'ls fica en autocars".

Sobre la promesa electoral del seu grup de tancar els Centres d'Internament d'Estrangers, denuncia que "no ha estat possible encara perquè el PP va fer política amb el CIE. Ara està en mans del jutge. Si ens dona la raó, el tancarem."

El tinent d'alcalde ha celebrat també el trasllat de Junqueras, Romeva, Sànchez, Cuixart, Forcadell i Bassa a presons catalanes: "El trasllat dels presos a Catalunya és un dret, l'anomalia és la situació que vivien abans", i ha denunciat els incident d'ahir, on va acabar ferit un membre d'un CDR: "Tenim desenes d'incidents amb l'extrema dreta, que contrasten amb el pacifisme del moviment independentista."

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3