Francisca Verdejo, magistrada: "Per protegir les víctimes de violència de gènere calen més policies"

Tres casos de violència de gènere en un sol cap de setmana, l'últim a Lepe (Huelva), on un home amb ordre d'allunyament ha mort la seva exparella. Francisca Verdejo, magistrada del jutjat de violència sobre la dona número 2 de Barcelona, afirma que "el cap de setmana a més de les tres assassinades hi ha hagut centenars de denúncies. Calen més recursos per a les mesures cautelars que dictem els jutges".

Segons la jutge Verdejo "Per protegir-los d'ETA, hi havia dos o tres policies per polític. Tenim un policia per a cada 20 dones victima de violència, no cal dir res més".

A més de l'increment de la seguretat de se dones, Francisca Verdejo és partidària d'adoptar altres mesures "com la modificació de l'article 416 del codi, perquè la possibilitat que la dona no declari per por dona ales a l'agressor".

S'ha posicionat també sobre la polèmica sentència de La Manada "que no ha conformat juristes ni societat", però assegura que "per fer una valoració en qualitat de jurista hauria d'haver estat al judici i llegir-me la documentació. El que sé del cas, ho sé a través dels mitjans"

Si que opina que, per evitar nos casos com aquest, que generen rebuig social i un fort debat intern debat en el si de la judicatura, cal "una reforma del codi penal, però amb matissos, feta de forma pausada i per tècnics".


Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3