Ester Capella: "L'acostament de presos és una obligació legal, no una concessió"

"No cal esperar que acabi la instrucció per acostar els presos, el que cal és complir la llei. És una obligació legal, no una concessió", ha dit la nova consellera de Justícia, la republicana Ester Capella, en l'entrevista d'"Els matins".

Al llarg de la conversa, Capella ha repassat els diferents projectes que té en cartera, entre els quals hi ha la posada en marxa de 14 nous jutjats per evitar el col·lapse a les sales. "L'Estat no crea nous jutjats a Catalunya des del 2010, i ara en posem en marxa 14 gràcies al compromís aconseguit per l'exconseller Mundó". Ha insistit que la justícia no ha estat mai una de les prioritats de l'estat espanyol en matèria pressupostària, "un fet impropi d'un estat modern".

Sobre la crisi migratòria al Mediterrani i l'oferta feta pel president Torra d'acollir, creu que cal trobar la manera. "En el cas dels menors, hem de garantir que no dormin al ras, i se'ls ha d'identificar, però estem preparats per acollir, el que passa és que com ho fem depèn sempre de l'Estat."

Preguntada sobre si a la conferència d'ERC d'aquest cap de setmana el partit defensarà la via unilateral, bilateral o multilateral per avançar cap a l'estat propi, Capella apunta: "Per ERC, tots els escenaris estan oberts. Reclamem la necessitat de ser molts més i tenir una majoria incontestable."Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3