Els matins - 31/08/2021

El 31 d'agost hem parlat de llenguatge no sexista, de l'últim dia de peatges en quatre vies catalanes, del preu de la llum, de les perspectives després de la cinquena onada de la Covid i de què volem dir quan parlem de diàleg.

La lingüista Carme Junyent i la filòloga Neus Nogué han estat entrevistades per Lídia Heredia arran de la publicació del llibre de Junyent en què es recullen escrits de 70 dones professionals de la llengua contra l'anomenat llenguatge no sexista.

El 31 d'agost és l'últim dia de peatges en quatre vies catalanes. Hem connectat amb alguns dels punts on és l'últim dia que els vehicles s'han d'aturar per pagar peatge. Hem sentit què en diuen els conductors.

L'economista Mar Reguant ens ha explicat les causes de la pujada del preu de l'electricitat i de les possibles solucions per reduir la factura.

Hem analitzat quines són les perspectives després de la cinquena onada de Covid amb l'investigador de l'IrsiCaixa Julià Blanco i la cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, Magda Campins.

Aquesta temporada, Sergi Pàmies comentarà cada setmana què hi ha darrere d'algunes de les expressions que es fan servir en el debat polític. Avui ha parlat de "diàleg"

Hemn repassat i contextualitzat els temes del dia amb Arturo Puente, Montserrat Nebrera i Josep-Lluís Carod-Rovira.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3