Els matins - 28/03/2023

Expliquem l'última hora de l'incendi al País Valencià que ja ha afectat 4.500 hectàrees i ha obligat a desallotjar 10 pobles.

També parlem dels incendis a casa nostra, que aquest any han començat molt d'hora. S'ha fet tot el que calia aquest hivern per prevenir els incendis? Coneixem el cas d'Olivella, on l'Ajuntament es queixa de la burocràcia per poder entrar a les finques privades i tallar els arbres per poder fer els perímetres de seguretat. També parlem amb les empreses serradores, que diuen que no recullen tota la fusta que podrien recollir per falta de personal i de maquinària. Parlem de tot això amb Anna Sanitjas, directora general d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi.

I preguntem a Gabriel Rufián, portaveu d'ERC al Congrés, per la comissió d'investigació de l'Operació Catalunya.

També parlem del moment que travessa el periodisme i ho fem amb Enric Borràs, subdirector del diari Ara i president del grup Ramon Barnils, que presenta Mèdia.cat, una radiografia que permet reflexionar sobre el futur i el present de la professió.

També repassem l'anuari que Amnistia Internacional acaba de presentar. Ho fem amb Dani Vilaró, portaveu de l'ONG a Catalunya.

I analitzem l'actualitat amb Anna Gómez, Estefanía Molina i Ferran Espada.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3