Els matins - 12/01/2023

Els advocats dels líders del procés Jordi Pina i Andreu Van den Eynde han explicat quina estratègia emprendran amb els seus clients, els líders independentistes del procés, ara que ha entrat en vigor la reforma del Codi Penal que elimina la sedició i rebaixa les condemnes per malversació si no hi ha enriquiment personal.

També hem explicat que el jutge Llarena no reclamarà l'extradició de Puigdemont per sedició i ho farà per malversació i desobediència. Aplicarà el mateix a Toni Comín i Lluís Puig i en el cas de Marta Rovira i Clara Ponsatí se les processarà per desobediència, entenent que tampoc encaixa el delicte de desordres públics.

També hem parlat de l'augment de casos de violència masclista i de la proposta del Ministeri de l'Interior d'advertir les dones dels antecedents penals dels seus agressors. Hem parlat amb la portaveu dels Mossos, Montserrat Escudé, amb la psicòloga especialitzada en violències masclistes, Alba Alfageme, i amb Heinrich Geldschläger, psicòleg que treballa en rehabilitació d'agressors masclistes.

I hem analitzat l'actualitat amb Vicent Partal, Elisenda Paluzie, Carles Monguilod i Álex Sàlmon.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3