Joan Josep Nuet: "No esperem que l'arbitratge del referèndum el faci el TC, però hi ha altres instàncies"

El dia en què el govern dona a conèixer la pregunta i la data del referèndum unilateral, Lídia Heredia entrevista al plató Joan Josep Nuet, diputat de CSQEP i secretari tercer de la mesa del Parlament.

Dilluns, Nuet haurà de declarar davant el TSJC per la seva participació en la consulta del 9N, una declaració on ha deixat clar que s'estan jutjant idees. "Mostraré a la jutge fermesa, amb l'orgull que som un Parlament, som un poder legislatiu, el poble ens ha votat". Nuet és l'únic no independentista imputat per aquesta causa. "No em vull ni imaginar la possibilitat que m'inhabilitin, pensaria que el nostre sistema democràtic és de baixa qualitat".

En relació amb la postura del Comuns davant la data i la pregunta del referèndum unilateral, Nuet ha puntualitzat que els falta informació. "Estem en un procés de reflexió. Que Catalunya vulgui un referèndum és legítim, ara, ha de convocar el conjunt de la població catalana".

Nuet ha anunciat que el 8 de juliol esperen haver fixat de manera oficial la seva posició i ha apel·lat a la legitimitat de la consulta i el reconeixement de la comunitat internacional. "No esperem que el TC faci l'arbitratge, però hi ha altres instàncies com la Comissió de Venècia".

Nuet també ha volgut deixar clar que sigui quina sigui la decisió final del seu grup,"no posarem pals a les rodes" i "si el govern espanyol s'enfronta a les resolucions del Parlament "donarem suport a les institucions catalanes".Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3