Els carrers de Palafrugell s'omplen de fotos

Descobrir Palafrugell, el centre històric, l'església, la gent, alguns edificis amagats, com la Societat Mercantil; altres de més coneguts, com Can Mario, el Museu del Suro, la torre de l'Aigua -acabada de restaurar- o el taller del pintor Modest Cuixart... Tot això es pot fer si anem aquest cap de setmana a la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs.

És la sisena edició d'aquesta biennal, que va néixer en commemoració d'un fotògraf que va viure els últims anys de la seva vida molt a prop d'aquesta vila, Xavier Miserachs. Una mostra de les obres de fotògrafs consagrats i altres de novells que exclou la fotografia comercial i busca explicar històries.

Com la de la gent que viu enmig de les deixalles del basc Joseba Zabalza, o la de les diferents dones que es diuen Maria i tenen vides molt diferents de Montse Campins, o la fotografia que sembla pintura de Fernando Moleres. La fotografia del segle XXI -diuen els joves- és, gràcies als nous mitjans, com internet, una bona eina per denunciar realitats socials injustes, com el racisme que inspira la professora de Roses Maria Velasco o els suïcidis a l'Índia que explica el palafrugellenc Lluís Català.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3