El llibre de la setmana, amb Anna Guitart

 • L'Egipte fantàstic i com es fa un museu
  Veure vídeo

  L'Egipte fantàstic i com es fa un museu

  La desfilada de 22 faraons a Egipte inspira la primera recomanació literària d'avui de l'Anna Guitart: "Les històries del mag Setne i altres relats sobre l'Egipte fantàstic", de diversos autors, en què abans de cada relat es contextualitza la història. També ens proposa la lectura de "Como se hace un museo", un llibre ideal per regalar a nens i per a qui vulgui descobrir el món dels museus

 • El #Metoo literari també trenca el silenci
  Veure vídeo

  El #Metoo literari també trenca el silenci

  L'Anna Guitart ens porta un llibre relacionat amb el judici de la violació en grup a una menor a Manresa el 2019. Ens porta "Tengo un nombre", de Chanel Miller, una novel·la que explica com l'autora, violada a la universitat el 2015, s'assabenta dels detalls de la seva violació per Google, i com els mitjans la qüestionaven a ella com a víctima d'un noi blanc, esportista i bon estudiant.

 • Escriure per reviure allò oblidat
  Veure vídeo

  Escriure per reviure allò oblidat

  Tot recordant el desnonament de Rosario Bravo, la dona de 97 anys a qui una comitiva judicial va desnonar per error, ara fa deu dies a l'Hospitalet, l'Anna Guitart ens proposa la lectura del llibre "Inventari de coses perdudes" de Judith Schlansky, Ed. Més Llibres, i també de la mateixa autora, "Atlas de islas remotas", Ed. Capitán Swing Nórdica.

 • Gratitud a Arcadi Oliveres
  Veure vídeo

  Gratitud a Arcadi Oliveres

  La tria dels llibres de la setmana d'Anna Guitart comença amb Arcadi Oliveres i la seva gratitud a tots els que l'han acompanyat en el seu activisme. Ens recomana: "Les gratituds", de Delphine de Vigan, Ed 62/Anagrama "Paraules d'Arcadi", Arcadi Oliveres, Ed Angle

 • En record de Joan Margarit i la llibertat d'expressió
  Veure vídeo

  En record de Joan Margarit i la llibertat d'expressió

  Anna Guitart dedica la seva secció setmanal de llibres al desaparegut poeta Joan Margarit. Un dels seus poemes ens connecta amb el cas de Pablo Hasél, i també el llibre "Tu, calla" de Laura Huerga i Blanca Busquets que analitza la involució de la llibertat d'expressió i manifestació. "Tots els poemes (1975-2017)" de Joan Margarit Ed. La Butxaca "Tu, calla" de Laura Huerga i Blanca Busquets (Ed. Raig Ved)

 • Les nenes enamorades de la ciència
  Veure vídeo

  Les nenes enamorades de la ciència

  L'Anna Guitart ens proposa dos llibres que celebren l'aportació de les científiques i animen les nenes a enamorar-se de la ciència: "Marie Curie al país de la ciència", d' Irène Cohen-Janca i Claudia Palmarucci. "El peix número 14" de Jennifer L. Holm

 • La violència sexual contra les dones, matèria literària
  Veure vídeo

  La violència sexual contra les dones, matèria literària

  L'Anna Guitart ens proposa la lectura de "Por qué volvías cada verano", una novel·la de Belén López Peiró, un llibre polifònic que aborda la dificultat d'explicar un abús sexual i que s'accepti dins l'entorn familiar. L'autora va patir l'abús sexual del seu oncle quan era adolescent.

 • Cadàvers en campanya electoral
  Veure vídeo

  Cadàvers en campanya electoral

  Anna Guitart ens porta un història despietada, de lluites de poder, ambició, traïcions i derrotes. La novel·la "Els cadàvers del candidat", de Miquel Aguirre, la seva obra més realista.

 • Oriol Junqueras: "Tenim un país per aixecar i una pandèmia per superar"
  Veure vídeo

  Oriol Junqueras: "Tenim un país per aixecar i una pandèmia per superar"

  L'exvicepresident Oriol Junqueras ha sortit de la presó de Lledoners en tercer grau.

 • La poesia d'Amanda Gorman i el silenci d'Ana Mesa
  Veure vídeo

  La poesia d'Amanda Gorman i el silenci d'Ana Mesa

  L'Anna Guitart també va haver de buscar qui era Amanda Gorman, la poeta afroamericana a la cerimònia de Biden, i ens explica què ha descobert: encara no ha publicat cap llibre. Relacionat amb la mort per fred de tres sensesostre a Barcelona, l'Anna Guitart ens proposa la lectura d'un assaig "Silencio administrativo" d'Ana Mesa.

 • Els malalts de tuberculosi, matèria literària
  Veure vídeo

  Els malalts de tuberculosi, matèria literària

  L'Anna Guitart ens porta un assaig molt especial que tracta d'una altra epidèmia, la tuberculosi, i que està sent un èxit de boca orella: "La plaga blanca", d'Ada Klein Fortuny.

 • Complot contra els Estats Units, realitat i ficció
  Veure vídeo

  Complot contra els Estats Units, realitat i ficció

  L'Anna Guitart ens porta una obra que podria haver escrit el mateix Donald Trump, "Complot contra els Estats Units", de Philip Roth. La novel·la se situa en una història alternativa l'any 1940 amb un president nord-americà fascinat per Hitler.

 • 8 llibres per a petits grans lectors
  Veure vídeo

  8 llibres per a petits grans lectors

  Ens saltem les normes i no hi ha notícies relacionades amb cap llibre. L'Anna Guitart ens porta 8 títols infantils i juvenils, 8 propostes a mida, perquè tots tenim un llibre fet a mida, sobretot quan som nens. "El bosc" La sabana Ingela P. Arrhenius Ed. Coco Books "Dins l'ou" Emma Lidia Squillari Trad. Teresa Duran Ed. Kalandraka "El robot del bosc" Superporc Copons & Fortuny Ed. Combel "La terra on creixen els gelats" Fulvio Testa i Anthony Burgess Trad. Mariona Anfruns Danés / Laura Wittner Ed. Niño "Capgirat" Alba Dalmau i Cinta Vidal Ed. Bindi Books "Las varamillas" Camille Jourdy Trad. Alba Pagán Ed. Astronave "El lloc màgic" Chris Wormwell Trad. Yannick Garcia Ed. Animallibres "Una petita llavor" Mar Benegas i Neus Caamaño Ed. Akiara

 • La depressió és un gos negre
  Veure vídeo

  La depressió és un gos negre

  La notícia de la falta de psicòlegs als CAPs ha inspirat les lectures de l'Anna Guitart d'aquesta setmana: "La campana de vidre", de Sylvia Plath, i el llibre il·lustrat "Mi perro y yo", de Kaye Blegvad. "La campana de vidre" Sylvia Plath Trad. Marta Pera Cucurell/Eugenia Vázquez Nacarino Ed. Periscopi/Literatura Random House "Mi perro y yo" Kaye Blegvad Trad. David Paradela López Ed. Libros del Zorro Rojo

 • Un banquet per redreçar la família
  Veure vídeo

  Un banquet per redreçar la família

  L'Anna Guitart ens recomana el llibre "El festi de Babette", d'Isak Dinesen, l'autora de "Memòries d'Àfrica"

Anar al contingut