El govern anuncia noves restriccions: mobilitat limitada a l'àmbit comarcal

El govern anuncia noves restriccions: mobilitat limitada a l'àmbit comarcal

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, ha anunciat "mesures quirúrgiques per salvar vides", que entraran en vigor el dilluns 21 de desembre i fins al dilluns 11 de gener.

El detall de les noves restriccions l'ha donat la consellera de Presidència, Meritxell Budó. El perímetre de Catalunya seguirà tancat i només es podrà trencar per qüestions laborals o per visitar familiars. El confinament comarcal s'aplicarà durant tota la setmana, però es podrà trencar per aquestes excepcions i dues més: anar a la segona residència o bé a un establiment hoteler. D'altra banda, l'Alt Urgell i Andorra tindran la consideració d'una mateixa comarca. El toc de queda es manté, però la nit de Nadal i la de Cap d'Any serà fins a la una de la matinada i la de Reis fins a les 11 de la nit.

Les reunions es limiten a 6 persones. Pels festius de Nadal podran ser 10 persones sempre que no superin les dues bombolles de convivència. Bars i restaurants només podran obrir per servir esmorzars entre dos quarts de vuit i dos quarts de 10 del matí, i per als dinars entre la una i dos quarts de 4. Al vespre, només es podrà vendre menjar per emportar o repartir a domicili. Sí que es tanquen els restaurants i gimnasos dels centres comercials. Els Mossos faran inspeccions als locals.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3