Dolors Sabater: "L'Estat ha provocat que el debat sigui només sobre si el referèndum es pot celebrar o no"

Després de l'acte celebrat dissabte per l'Associació de Municipis Independentistes (AMI) en què van participar representants de més de 500 consistoris catalans per donar un suport explícit al govern en la celebració del referèndum de l'1 d'octubre, Núria Solé entrevista al plató l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabaté, que juntament amb el seu grup, Capgirem Badalona, s'ha manifestat sempre a favor de la consulta.

Per Sabater, un dels problemes que enfronta el govern de cara a la participació de l'1-O és que bona part de la feina del Consell per a la Transició Nacional ha quedat diluïda per la postura de Madrid. "L'Estat ha provocat que el debat sigui només si el referèndum es pot celebrar o no." Tot i això, ha insistit en que el referèndum se celebrarà. "El PP ens té acostumats a la judicialització extrema de la justícia."

L'alcaldessa de Badalona ha assegurat, en el mateix sentit que ho ha fet el govern en diferents ocasions, que serà la força del vot el que doni legitimitat al resultat: "Serà el poble que decidirà, si el vot és massiu, que sigui vinculant." També ha manifestat que "tota aquesta lluita popular pels drets socials i per autodeterminar-se sorgeix com un clam de regeneració democràtica."

Sabater ha valorat també la feina feta per Capgirem Badalona en els dos anys que porta al capdavant de l'Ajuntament de Badalona. "El nostre objectiu és revisar els grans contractes que s'emporten els diners públics i estudiar que podem remunicipalitzar." En aquest sentit, ha tingut paraules dures per al seu predecessor al càrrec, el popular García Albiol. "Un Albiol absent a l'Ajuntament acumula uns honoraris que fan feredat."

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3