Com es pot fer front a un error mèdic?

Com es pot fer front a un error mèdic?

Avui, hem parlat de dos casos en què els familiars creuen que els seus fills van morir per un error o per un cúmul d'errors mèdics.

No hi ha dades oficials de quantes persones moren cada any a causa d'errors mèdics.
Cada cas és diferent i particular, però tenen en comú la necessitat d'obtenir respostes, saber què va passar, com va passar, si algú és o es fa responsable de la mort dels seus fills i, sobretot, si es podria haver evitat. Saber-ho pot ajudar a corregir l'error i evitar que es repeteixi.

A plató, hem parlat amb els pares de la Clàudia: l'Amparo i el Daniel, i el seu advocat, César Querol. La Clàudia tenia 11 anys, patia acondroplàsia, un tipus de nanisme. Per això s'havia sotmès a una intervenció d'estirament de les tíbies, per guanyar alguns centímetres. El febrer del 2015 va entrar a quiròfan perquè li traguessin el guis i li fessin una altra petita intervenció. Però no la van arribar a intervenir. Va morir al quiròfan.

També hem convidat el Lluís, el pare del Gabriel, i el seu advocat, l'Iván García. El Gabri era un noi de 24 anys. A l'agost va anar a urgències per vòmits i dolor abdominal i el van enviar cap a casa. El noi va anar fins a tres vegades a urgències, i no va ser fins a l'última visita que li van diagnosticar una apendicitis que va derivar en una peritonitis fatal. 

Les dues famílies han portat els casos davant la justícia.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3