TOTS ELS CLIPS

 • Entre 800 i 1.000 places públiques més a les facultats d'Infermeria el 2021
  Veure vídeo

  Entre 800 i 1.000 places públiques més a les facultats d'Infermeria el 2021

  El curs que ve hi haurà entre 800 i 1.000 places públiques més a les facultats d'Infermeria, gairebé el doble que ara. Montserrat Gea, directora general de Professionals de la Salut, diu que han obert una taula de diàleg amb les infermeres que treballen a l'estranger per saber en quines condicions estarien disposades a tornar i que Salut està treballant per millorar-los l'oferta D'altra banda, el Sindicat d'Infermeria de Catalunya ha preparat un pla de retorn d'entre 1.600 i 2.000 infermeres que són a l'estranger. El delegat del sindicat, David Oliver Vilar, denuncia que el sistema les ha expulsat a través de contractes precaris i uns sous entre els més baixos d'Europa.

 • Dolors Bassa: "Hem perdut tres anys a la presó; el país i el govern, també"
  Veure vídeo

  Dolors Bassa: "Hem perdut tres anys a la presó; el país i el govern, també"

  L'exconsellera de Treball, Afers Social i Famílies Dolors Bassa atribueix el desgast del govern de coalició a la repressió: "És un govern desgastat, sense confiança, que ja hauria d'haver anat a eleccions fa temps. Nosaltres hem perdut tres anys a la presó, però el país i el govern, també els ha perdut." Bassa critica que la portaveu del govern, Meritxell Budó, parli en primera persona en lloc de parlar en nom del govern. Sobre la gestió a les residències, Bassa diu que, en lloc de treure competències a la conselleria d'Afers Socials, tothom s'hi hauria hagut de posar a treballar Bassa dona suport obertament a qualsevol solució que els permeti sortir de la presó, tant si és l'indult com la reforma de la llei d'amnistia. El Suprem ja ha rebut l'escrit judicial favorable al tercer grau de Dolors Bassa i Carme Forcadell i el recurs contrari de la Fiscalia. Dolors Bassa assumeix que tornaran a la presó encara més aïllades per les mesures contra la Covid-19.

 • Les compres de Nadal: a la botiga o online?
  Veure vídeo

  Les compres de Nadal: a la botiga o online?

  El comerç s'agrupa en plataformes conjuntes, i confia recuperar els ingressos amb les vendes de Nadal i Reis. El president de l'associació Comertia crida a protegir el comerç, consumint en empreses que paguen impostos aquí. L'economista Fernando Trias de Bes diu que els comerços han d'incorporar la relació digital amb els consumidors.

 • Què més pot passar aquest 2020?
  Veure vídeo

  Què més pot passar aquest 2020?

  La videovinyeta, amb Raquel Gu

 • El Gran Recapte amb més necessitat i més dificultats
  Veure vídeo

  El Gran Recapte amb més necessitat i més dificultats

  La Covid ho ha canviat tot, també el Gran Recapte del Banc dels Aliments, que ha vist com han baixat les donacions, hi ha menys malbaratament, però la demanda ha augmentat un 40%.

 • Campanya perquè la vacuna de la Covid arribi a tot el món
  Veure vídeo

  Campanya perquè la vacuna de la Covid arribi a tot el món

  Entrevistem la politòloga Nahi Drammeh, l'única catalana entre els 50 joves ambaixadors a l'ONG ONE que ha aconseguit el compromís dels líders europeus per destinar 300 milions als països pobres.

 • John Carlin: "La dimissió de Cummings ha estat un cop d'estat a Downing Street"
  Veure vídeo

  John Carlin: "La dimissió de Cummings ha estat un cop d'estat a Downing Street"

  El periodista britànic John Carlin creu que la dimissió de Cummings, l'assessor de Johnson, ha estat la fi d'un cop d'estat. "Dues dones, Carrie Simons, la parella de Johnson, i una nova professional de la comunicació han derrotat el mascle alfa."

 • Restaurants sense terrassa, amb l'aigua al coll
  Veure vídeo

  Restaurants sense terrassa, amb l'aigua al coll

  D'una sala amb 30 comensals han passat a vendre plats per emportar. Al restaurant Can Culleretes no els surt a compte obrir la terrassa a partir del 23 de novembre.

 • La criminalització dels capellans arran dels abusos dins l'església
  Veure vídeo

  La criminalització dels capellans arran dels abusos dins l'església

  Arran de la notícia del coneixement de Joan Pau II i Benet XVI dels abusos reiterats comesos per l'exarquebisbe de Washington, Anna Guitart ens recomana la lectura de "Las huellas del silencio" de John Boyne. També porta "Migrants" d'Issa Watanabe per parlar del drama de la migració als nens.

 • Col·lapse a l'UCI de l'Hospital de Vic
  Veure vídeo

  Col·lapse a l'UCI de l'Hospital de Vic

  La directora assistencial del Consorci Hospitalari de Vic, Rosa Maria Morral, explica que la Unitat de Crítics ja no pot assumir més ingressos, per espai i per manca de personal. Setanta professionals sanitaris s'han contagiat de Covid fora de l'Hospital

 • Biden, president Klimt que derrota un president Munch
  Veure vídeo

  Biden, president Klimt que derrota un president Munch

  El periodista Toni Martínez ens porta l'art darrere la política, des de les eleccions als EUA fins al protagonisme que busca Arrimadas o el rei emèrit

 • El vell periodisme, de sempre
  Veure vídeo

  El vell periodisme, de sempre

  Diàleg entre periodistes de dues generacions, Martín Caparrós i Agus Morales, director de la revista 5w.

 • Reflexions de la (post)pandèmia
  Veure vídeo

  Reflexions de la (post)pandèmia

  Parlem del món postpandèmia amb l'assagista Ingrid Guardiola, la catedràtica d'Estudis de Gènere i Literatura Francesa Marta Segarra i l'historiador José Enrique Ruiz-Domènec.

 • Pere Aragonès: "Preparem un paquet d'ajudes àgils i continuades per als autònoms"
  Veure vídeo

  Pere Aragonès: "Preparem un paquet d'ajudes àgils i continuades per als autònoms"

  El vicepresident del govern amb funcions de president, Pere Aragonès, anuncia un nou paquet d'ajudes econòmiques per als autònoms que seran àgils i continuades. Diu que se n'anunciaran els detalls els pròxims dies, però que no serà un suport puntual d'emergència. Segons el vicepresident, seran ajudes periòdiques a partir de les dades que vagin aportant els autònoms. Arran de la polèmica amb el titular d'Empresa, Ramon Tremosa, Aragonès ha demanat als consellers que les propostes de cada departament es facin en el si del govern. El vicepresident assegura que manté la confiança en tots els membres del govern i diu que estarà al seu costat, "siguin del partit que siguin".

 • El retorn de Trapero al capdavant dels Mossos d'Esquadra
  Veure vídeo

  El retorn de Trapero al capdavant dels Mossos d'Esquadra

  La periodista Fàtima Llambrich explica la situació dins dels Mossos d'Esquadra després de la restitució del major Trapero al capdavant del cos.

Anar al contingut