TOTS ELS CLIPS

 • Canet de Mar ofereix vacunar al cotxe
  Veure vídeo

  Canet de Mar ofereix vacunar al cotxe

  Ha començat la vacunació a les persones de més de 80 anys. Si tenen problemes de mobilitat, les infermeres van als domicilis a vacunar, però a Canet de Mar també ofereixen la possibilitat de vacunar les persones als cotxes, que arriben fins a la porta del CAP. És una mesura per a les persones amb mobilitat reduïda.

 • Natza Farré no calla davant el silenci de les dones
  Veure vídeo

  Natza Farré no calla davant el silenci de les dones

  La periodista Natza Farré proposa parlar contra el silenci que s'imposa a les dones. "Els homes ens escolten per corregir-nos i apropiar-se de les idees alienes."

 • Magda Puyo: "No toca dimitir, sinó treballar encara més"
  Veure vídeo

  Magda Puyo: "No toca dimitir, sinó treballar encara més"

  La directora de l'Institut del Teatre, Magda Puyo, diu que no dimitirà "perquè quan hi ha problemes no toca dimitir, sinó treballar encara més". Magda Puyo no descarta que la comissió d'investigació d'assetjaments sexuals del mateix Institut del Teatre acabi denunciant a la Fiscalia Joan Ollé, i anuncia que dilluns posaran en marxa l'atenció psicològica per als alumnes que ho necessitin. Puyo reconeix que no ha funcionat l'aplicació del protocol contra l'assetjament i abús sexual per problemes de comunicació i la por de les víctimes a denunciar, i que la institució necessita l'ajuda d'especialistes en el tema.

 • Conceptes en oferta
  Veure vídeo

  Conceptes en oferta

  La videovinyeta, amb Raquel Gu.

 • Clara Ponsatí: "Si el Parlament estigués farcit de demòcrates, hauríem guanyat per golejada"
  Veure vídeo

  Clara Ponsatí: "Si el Parlament estigués farcit de demòcrates, hauríem guanyat per golejada"

  L'eurodiputada Clara Ponsatí diu que el procediment del suplicatori al Parlament Europeu ha estat ple d'irregularitats. "Hi ha un informador conjunt per als tres casos, tot i que són molt diferents" i considera que l'ha perjudicat particularment. Denuncia que s'ha volgut que l'informe estigués en mans d'Espanya, "qui el dirigeix ha cridat en un acte "Puigdemont a prisión"". L'eurodiputada ha establert la seva residència a Bèlgica i es posa a disposició de la justícia belga.

 • Mar Aguilera: "Galícia no té competències per obligar a vacunar-se"
  Veure vídeo

  Mar Aguilera: "Galícia no té competències per obligar a vacunar-se"

  El govern gallec ha aprovat una reforma de la llei de salut que preveu sancionar les persones que no es vulguin vacunar amb multes que podrien arribar als 60.000 euros. La professora de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona Mar Aguilera diu que només l'Estat té competències per a la regulació bàsica en salut i també sobre drets fonamentals, i creu que Galícia no pot sancionar un ciutadà per no vacunar-se. "La norma excedeix la proporcionalitat i la justificació, i hi ha un problema estructural de lleis antiquades que cal revisar", diu Aguilera.

 • Masclisme i bretxa de gènere al Japó
  Veure vídeo

  Masclisme i bretxa de gènere al Japó

  Les estadístiques reflecteixen que les dones japoneses treballen poc fora de casa i que quan ho fan és molt sovint a temps parcial i sempre cobrant menys que els homes i en llocs pitjors. Analitzem el masclisme en una societat moderna com la japonesa amb Laura Tomàs, traductora, màster en cultura de l'Àsia Oriental i experta en temes de gènere, i Eri Fukuhara, una japonesa que viu a Barcelona des de fa més de 20 anys i que presenta un programa de cultura japonesa a Cooltura FM.

 • La vacunació a majors de 80 anys
  Veure vídeo

  La vacunació a majors de 80 anys

  Els més grans de 80 anys ja comencen a rebre la vacuna contra la Covid. De moment es prioritzen les persones amb un alt grau de dependència. Els equips d'atenció primària són els encarregats de contactar-los. Se'ls administra la dosi de Pfizer, una vacuna amb una logística més complexa. Sílvia Roura, del Consorci d'Atenció Primària de Salut Barcelona Esquerra, detalla com es fa la vacunació i la logística que implica.

 • Aïllament en pandèmia
  Veure vídeo

  Aïllament en pandèmia

  La videovinyeta amb Maribel Carod.

 • Qui hi ha darrere les protestes pel cas Hasél
  Veure vídeo

  Qui hi ha darrere les protestes pel cas Hasél

  Després de set dies de manifestacions per l'empresonament de Pablo Hasél, parlem amb tres periodistes que les han cobert. Són el fotògraf d'Associated Press Emilio Morenatti; la fotoperiodista "freelance" Sònia Calvó, que ho ha seguit per a Eldiario.es, i el reporter de TV3 Aitor Álvarez. Expliquen la diversitat del perfil dels manifestants, amb molts joves i menors, però també l'enorme presència de periodistes i informadors que cobreixen els fets i que arriben fins i tot arriben a interferir en el desenvolupament de la manifestació. A diferència d'altres protestes, els periodistes destaquen que no hi ha una organització al darrere, l'existència de grups paral·lels que s'aprofiten del caos per delinquir i com la retransmissió dels fets pot retroalimentar-los.

 • Envellir per la vacuna i joves que inverteixen més en borsa
  Veure vídeo

  Envellir per la vacuna i joves que inverteixen més en borsa

  Sergi Pàmies ens porta tres notícies malaguanyades; una sobre un intent de picaresca per aconseguir la vacunació, una altra sobre joves que inverteixen en borsa, en lloc de cremar-la, i una "true-crime" de baixa intensitat a Marbella

 • Es comencen a vacunar els 3.700 metges que només treballen a la privada
  Veure vídeo

  Es comencen a vacunar els 3.700 metges que només treballen a la privada

  Es comença a vacunar els professionals que només treballen en consultes privades o per a les mútues. El director general del Col·legi de Metges de Barcelona, Marc Soler, explica que se'ls va citant progressivament a totes les regions sanitàries de Catalunya. S'està administrant la primera vacuna, de Pfizer o Moderna segons l'edat. Marc Soler afegeix que professionals de suport, com auxiliars i persones no col·legiades, seran el següent col·lectiu que es vacunaran.

 • Adeu a les botigues?
  Veure vídeo

  Adeu a les botigues?

  El periodista Josep Rovira ens avança el "Sense ficció" dedicat a la crisi del petit comerç, agreujada ara per la pandèmia, que s'emetrà aquesta nit.

 • Colomaires, una tradició mil·lenària a l'Orient Mitjà
  Veure vídeo

  Colomaires, una tradició mil·lenària a l'Orient Mitjà

  Amb la Txell Feixas ens endinsem en el món dels colomaires al Líban, una activitat que és mil·lenària a l'Orient Mitjà i que té la seva normativa peculiar per regular una activitat que se situa entre afició i negoci.

 • Roberto Muñoz Bolaños: "El cop d'estat volia convertir Armada en president d'un govern de concentració"
  Veure vídeo

  Roberto Muñoz Bolaños: "El cop d'estat volia convertir Armada en president d'un govern de concentració"

  El professor d'Història Contemporània Roberto Muñoz Bolaños, que acaba de publicar el llibre "El 23F y los otros golpes de Estado de la Transición", creu que només hi havia un únic cop d'estat, el que volia convertir Armada com a cap d'un govern de concentració. Segons l'historiador, Suárez va dimitir per desactivar una moció de censura contra ell que volia instaurar Armada amb el suport de diputats d'UCD i el PSOE. Roberto Muñoz Bolaños ha accedit a part dels sumaris secrets del judici del 23F, uns documents que li va facilitar Ángel López Montero, advocat de Tejero

Anar al contingut