Carles Riera (CUP): "Si el candidat no és Carles Puigdemont, ens abstindrem"

La nova llei de la presidència aprovada divendres pel Parlament, que permetria la investidura de Carles Puigdemont, ja està publicada al DOGC, i avui n'està prevista la impugnació davant del Constitucional. Per saber quina és la postura de la CUP davant el possible pla D anunciat el cap de setmana passat des de Berlín, que assegurava que hi hauria investidura el dia 14, hem entrevistat avui el portaveu de la formació anticapitalista, Carles Riera.

"Estem pendents dels esdeveniments, no ens hem reunit bilateralment amb ERC, però mantenim converses amb els altres partits independentistes i amb la societat civil per diversos canals per construir república", diu, alhora que reitera la postura de la CUP: "Si el candidat no és Carles Puigdemont, nosaltres ens abstindrem".

Per Riera, que no creu que s'arribi a la convocatòria de noves eleccions, "ni Junts per Catalunya ni ERC volen encarar la legislatura de forma desobedient i amb un programa rupturista, que és que demanem".  

Sigui quin sigui el candidat, i atesa la majoria independentista de la cambra, opina que de cara a la pròxima legislatura,"és important que entrem en un nou cicle de mobilitzacions socials que empenyin els partits, que es construeixin sobiranies i estructures públiques d'estat i que el Parlament i el govern comencin a legislar amb lògica republicana".

Riera s'ha referit també a la sentència de La Manada pels atacs d'Arran aquest cap de setmana a diferents seus judicials. "Arran és una formació sobirana amb la qual compartim aspectes ideològics, però no entrem a valorar el que fan. En qualsevol cas, la justícia ha de ser qüestionable i criticada, i això a l'estat espanyol és impensable. Amb la sentència de La Manada han demostrat un masclisme inacceptable".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3