Carles Riera: "Ens abstindrem a la investidura de Sànchez, perquè discrepem del programa de govern"

Carles Riera: "Ens abstindrem a la investidura de Sànchez, perquè discrepem del programa de govern"

Després de l'anunci d'aquest cap de setmana que la CUP no donaria suport a la candidatura de Sànchez per a la investidura, el diputat Carles Riera ha matisat a "Els matins" que la seva formació no ha parlat de noms ."No hem dit 'no' a Sànchez, encara estem debatent el programa de govern". Ha afirmat que en aquest àmbit tenen fortes discrepàncies amb JuntsxCat i ERC, a qui ha acusat de voler allargar l'autonomisme. Per la CUP, "la constitució republicana s'ha de votar dins d'aquesta legislatura".

Riera també s'ha queixat de falta de claredat en les negociacions entre les formacions independentistes. "Si la línia a seguir és la que proposen la senyora Pascal o el senyor Tardà -que en un article a "El Periódico" proposa obrir diàleg amb els Comuns i el PSC- segur que no ens posarem d'acord. No se'ns pot demanar que ens convertim en una força autonomista."

Per Riera, la República es farà "sobretot, amb les mobilitzacions al carrer, com s'ha fet sempre. Quan les institucions es posen al davant ens bloquegem". Ha assegurat també que l'objectiu de la CUP no és anar a eleccions, "si no hi ha més remei hi haurem d'anar, no ens fa por, però no és el nostre objectiu. El que volem és fer república, però per fer procés constituent ara, de debò, haurem de pressionar i haurem de pressionar molt".

Al seu parer, sobre el procés constituent, " Brussel·les pot intervenir, però s'ha de fer aquí, no a Waterloo".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3