Alba Vergés: "Portarem a la fiscalia les incompareixences a la comissió per delicte de desobediència"

Després de les declaracions fets ahir per l'excap d'Afers Interns de la Policia Nacional Marcelino Martín Blas a la Comissió de l'operació Catalunya negant l'existència d'una operació contra polítics independentistes durant el seu mandat, Núria Solé ha entrevistat aquest matí Alba Vergés, diputada de JuntsXSí i presidenta de la comissió.

Alba Vergés ha assegurat que amb les afirmacions de l'excap d'Afers Interns de la Policia Nacional en què deia que algú havia tirat sal sobre els documents oficials, aquest "va acabar reconeixent connexions entre la policia, els partits polítics i els mitjans de comunicació", en una trama articulada des de l'Estat contra l'independentisme català.

Vergés ha recordat que encara queden moltes compareixences pendents fins a finals de juliol, moment en què hauran de presentar les conclusions -estan tots citats, tret de dos membres dels Mossos d'Esquadra que vam demanar ahir que compareguessin, ha aclarit - i ha anunciat que, a través de la mesa del Parlament, "portarem a la fiscalia les incompareixences, perquè creiem que hi pot haver un delicte de desobediència". Entre els citats que no han comparegut hi ha el president del govern espanyol, Mariano Rajoy.

Vergés ha criticat també l'absència del PSC i el PPC, que van abandonar la comissió per discrepàncies amb la llista de citats a comparèixer. "El PSC s'absté de fer la feina que li pertoca, i el PPC se sent incòmode amb aquesta investigació", ha apuntat.

També ha comentat que, a més dels testimonis que s'han sentit fins ara al Parlament, molta de la informació d'interès per als ciutadans i per a la mateixa comissió de l'operació Catalunya veurà la llum aquest dimarts, 18 de juliol, a les 21.55, a TV3, amb l'emissió de "Les clavegueres d'Interior", un documental d'investigació i anàlisi que destapa, per primera vegada, un entorn d'il·legalitats i de corrupció en el si del ministeri que encapçalava Fernández Díaz.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3