Aamer Anwar: "Ponsatí pateix una persecució política, Rajoy i Sánchez són dues cares d'una mateixa moneda"

Aamer Anwar: "Ponsatí pateix una persecució política, Rajoy i Sánchez són dues cares d'una mateixa moneda"

Ahir vam saber que la fiscalia escocesa acusarà l'exconsellera Clara Ponsatí dels delictes de conspiració i traïció com a equivalents al de rebel·lió. El judici serà el 30 de juliol. Abans, però, hi haurà una nova vista prèvia. En cas de condemna, s'enfronta a una pena de 30 anys de presó.

El seu advocat, Aamer Anwar, qualifica la situació que pateix de persecució política: "No es pot criminalitzar una votació. La fiscalia no s'ha mostrat mai ni independent ni imparcial. Rajoy i Sánchez són dues cares d'una mateixa moneda", ha dit avui a l'entrevista.

Afirma que les actuacions del govern espanyol i la policia serien impensables a Escòcia, on es va poder celebrar el referèndum. "Per què tanta policia, per què tenen tanta por que la gent vagi a votar? No veig cap català amb la porra alçada; si no volen la independència ja votaran 'no'."

Ha interpel·lat el nou govern espanyol a buscar una solució política, alliberant els presos polítics i retirant les euroordres: "Vol o no una solució política? Clara Ponsati té 61 anys, una mare de 91 anys i vol tornar a casa, a passejar per Barcelona."

Entre les claus de la defensa que presentaran, "vam dir al jutge que podríem citar a declarar tretze o catorze dels exministres de Rajoy per les seves declaracions contra Catalunya, començant pel d'Economia, però encara no ho hem decidit.".

També afirma que estan pendents del que passi a Alemanya amb Carles Puigdemont. "Si no extradeixen Puigdemont ens ajudarà molt."

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3