Els guardonats dels Premis Nacionals de Cultura 2019
Entrevistes als 10 premiats: Carme Ruscalleda, Josep Ponsatí, Clara Peya, Museu de Lleida, Josefina Matamoros, Litterarum Móra d'Ebre, Federació d'Ateneus de Catalunya, Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Jaume Cabré i Maria Bohigas.
Carme Ruscalleda: "Sempre he pensat que la cuina és una expressió cultural que ens defineix com a poble"
Per haver exercit una cuina innovadora i d'avantguarda sense renunciar a la tradició culinària catalana i des de la reivindicació del producte arrelat al territori. Des de 1988, quan va obrir amb Toni Balam el restaurant Sant Pau a Sant Pol de Mar, ha mantingut
una visió de la cuina catalana personal i original, amb un tast especial per als plats de peix. És autora d'una notable bibliografia, amb llibres com "Cuinar per ser feliç". Ha esdevingut una veritable ambaixadora de la cuina catalana arreu del món.
L'excel·lència de la seva labor li ha valgut diverses estrelles Michelin per als seus restaurants de Catalunya i de Tòquio, a més de nombrosos reconeixements, com el Premi Nacional de Gastronomia i la Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya 2016.
VÍDEOS DE LA COL·LECCIÓ

Carme Ruscalleda: "Sempre he pensat que la cuina és una expressió cultural que ens defineix com a poble"

Clara Peya: "L'art és una eina molt potent de revolució, de canvi"

Josefina Matamoros: "Aquest premi és un reconeixement als perifèrics"
