TOTS ELS PROGRAMES

 • Mary Santpere, la Mary
  Veure vídeo

  Mary Santpere, la Mary

  A pesar de la seva intensa vida professional, la Mary sempre va trobar temps per fer d'àvia. Les seves nétes tenen poc més de vint anys i guarden molts records de les tardes que passaven amb l'àvia al Teatre Victòria de Barcelona. Tot i que li encantava fer ganxet, com a qualsevol àvia, ella era especial: era la Mary.

 • Eugeni d'Ors, viatge de tornada
  Veure vídeo

  Eugeni d'Ors, viatge de tornada

  Pablo d'Ors fa un viatge de Madrid a Barcelona recordant la figura del seu avi Eugeni d'Ors. "El meu avi sempre el van considerar un traïdor perquè va deixar Catalunya i es va instal·lar a Madrid". "Xènius", creador de la primera política cultural per a Catalunya, es vestirà més tard de falangista. Eugeni d'Ors és un personatge tan fascinant com complex.

 • Charlie Rivel, el geni del gest
  Veure vídeo

  Charlie Rivel, el geni del gest

  Els néts de Charlie Rivel viuen als països on el seu avi va triomfar més: Dinamarca -on un d'ells també és un pallasso famós-, Suècia, Alemanya...

 • Pompeu Fabra, des de la distància
  Veure vídeo

  Pompeu Fabra, des de la distància

  Des de l'exili del seu avi, la família es va quedar a França. "Això que digui "bueno" no els ha d'estranyar, perquè el meu avi ho deia." Els néts recorden l'home que lluitava per fixar un català pràctic, pròxim al parlat al carrer.

 • Ricardo Zamora, a les portes del cel
  Veure vídeo

  Ricardo Zamora, a les portes del cel

  Encara avui, "el divino" és una llegenda. La seva néta viu a Madrid i sap poca cosa de l'avi. A Barcelona descobreix la dimensió de la seva fama de la mà d'altres veterans del futbol.

 • Carles Riba, el far solitari
  Veure vídeo

  Carles Riba, el far solitari

  Riba era poeta i traductor dels clàssics grecs al català. Pel seu nét Pau, cantant i poeta, era "un penjat tancat en un núvol d'humanisme clàssic, fent ioga damunt d'una columna grega".

 • Simeó Rabasa, bicicletes i derivats
  Veure vídeo

  Simeó Rabasa, bicicletes i derivats

  Simeó Rabasa construeix un imperi de motos i bicicletes peça a peça. Una de les seves nétes recorda: "Dinàvem i havíem d'escollir el nom d'una moto: n'hi ha una que es diu Coyote, i una altra que es diu Correcaminos. Eren els dibuixos animats que ens agradaven...". La vida de Rabasa és el reflex d'una època, d'un tipus de filosofia d'empresa que avui en dia ja no existeix.

 • Carmen Amaya, la força
  Veure vídeo

  Carmen Amaya, la força

  "Quisiera entender quién es ella, qué vivió realmente, para poder entender de dónde sale el fruto". Gairebé 40 anys després de la mort de Carmen Amaya, la seva neboda néta Omayra, també "bailaora", ha vingut dels Estats Units per conèixer els escenaris i les persones que van marcar la vida de Carmen Amaya.

 • Josep Trueta, revisió en família
  Veure vídeo

  Josep Trueta, revisió en família

  Records i imatges familiars dibuixen un retrat íntim i humà d'un dels metges més brillants de la medicina catalana i europea del segle. En el llarg exili d'Oxford no va oblidar la realitat de Catalunya...

Anar al contingut