Programa Final

A la Gala Final, els espectadors decidiran quin dels personatges finalistes és el guanyador del programa "El Favorit"

Jaume I, Francesc Macià, Lluís Companys, Pau Casals i Joan Sala "Serrallonga", els cinc personatges que han aconseguit arribar a la final d'"El Favorit", de la llista dels tretze inicials, es disputaran el primer lloc, defensats per uns paladins molt peculiars.

Els periodistes i escriptors Màrius Carol i Pilar Rahola, l'escriptor Víctor Alexandre, el periodista Carles Capdevila i l'escriptor i filòsof Francesc Orteu seran els encarregats d'aportar arguments a favor i en contra de les candidatures a favorit de cadascun dels finalistes.

Tot i que els espectadors tenen l'última paraula amb les seves votacions el dia de la Gala, el rànquing segons l'audiència de les tretze setmanes d'emissió del programa es va tancar amb Jaume I com a principal favorit, seguit de Francesc Macià, Lluís Companys, Pau Casals, Serrallonga, Roger de Llúria, Ermessenda de Carcassona, Rafael Casanova, Pau Claris, Joanot Martorell, mossèn Cinto Verdaguer, Roderic de Borja i, en últim lloc, Francesc Cambó.Els premis
El nom del favorit escollit pels catalans es farà públic al final d'aquest programa especial. Els participants que hagin votat pel personatge de la història de Catalunya que finalment resulti escollit, optaran a un premi extraordinari: una volta al món per a dues persones, per gentilesa de la revista "Sàpiens".
La companyia marítima Baleària batejarà un nou vaixell, que inaugura la ruta Barcelona-Alcúdia, amb el nom del personatge guanyador. A més, Baleària regalarà cent excursions en primera classe per a dues persones a Alcúdia (Mallorca) entre tots els votants de l'últim programa. A seva pàgina web (www.balearia.com) es publicarà el nom dels afortunats a partir del 16 de juny.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3