TOTS ELS PROGRAMES

S'han trobat 158 resultats.

 • Tancament per jubilació
  Veure vídeo

  Tancament per jubilació

  En ple centre de Barcelona hi havia "El Ingenio", una botiga on podíem trobar articles per fer broma i màgia, capgrossos i fins i tot el taller on els fabriquen. Aquest establiment portava des del 1838 amb les portes obertes al públic, amb clients tan coneguts com Salvador Dalí, i l'any 2016 va tancar les portes definitivament. "Tancament per jubilació", de Rodrigo Herrera, documenta els últims moments de l'establiment.

 • Primer estrat
  Veure vídeo

  Primer estrat

  En Milos està a punt d'entrar a l'escola bressol, on passarà els dos propers anys. El seu pare, el director Ventura Durall, es pregunta com s'anirà expressant la seva personalitat, fins a quin punt el que visqui en aquesta escola la determinarà. Per mirar de trobar respostes, decideix gravar els dos darrers dies a l'escola bressol de la classe de la seva filla gran. "Primer estat" és una producció de Nanouk Films dirigida per Ventura Durall.

 • Benet Rossell en el record
  Veure vídeo

  Benet Rossell en el record

  El cineasta Antoni Verdaguer va rodar, l'any 2010, i sota el títol genèric de "Memòria de l'audiovisual català", una sèrie de documentals destinats a preservar la història del cinema català. Malauradament, les penúries econòmiques que van sacsejar el món de la cultura els anys següents van aturar aquest projecte. No obstant això, aquesta iniciativa va donar documents insubstituïbles, com "Jordi Dauder, la revolució pendent", Premi Gaudí 2013 al millor documental, o com "Benet Rossell en el record", del 2010, un documental on l'artista ens dona totes les claus per comprendre quina ha estat la seva relació amb el cinema i quina la seva aportació al panorama de l'audiovisual català al tombant de mil·lenni.

 • Miquel Porter i Moix. La república de la llibertat i el bon humor
  Veure vídeo

  Miquel Porter i Moix. La república de la llibertat i el bon humor

  Retrat, jugant amb imatges d'arxiu, converses amb amics i companys de vida i una vocació i llenguatge purament cinematogràfics, de la figura i trajectòria de Miquel Porter i Moix, personatge protagonista de la cultura recent de Catalunya.

 • L'amateur
  Veure vídeo

  L'amateur

  "L'amateur", de Maria Mauti, és un viatge als racons íntims d'un dels arquitectes més famosos durant les dues dècades del feixisme, Piero Portaluppi.

 • Maria Aurèlia Capmany: monòleg impossible
  Veure vídeo
 • La gent no s'adona del poder que té. Festival Altaveu, 30 anys de música en directe
  Veure vídeo
 • Més enllà de l'objectiu. Lacroix, Dalí
  Veure vídeo

  Més enllà de l'objectiu. Lacroix, Dalí

  Estiu de 1970. El fotògraf francès Marc Lacroix i la seva esposa Thérèse, de vacances a Cadaqués, somien amb trobar-se potser per atzar al gran Salvador Dalí... Una trobada que els canviarà les vides per sempre.

 • 69-78 Prescrit
  Veure vídeo

  69-78 Prescrit

  A partir de la mirada de quatre joves realitzadors, "69-78 Prescrit" s'interroga des del present sobre la mort dels qui lluitaven els darrers anys de la dictadura franquista.

 • A la caça
  Veure vídeo

  A la caça

  "A la caça" presenta dues visions de la natura enfrontades: la dels que viuen i conviuen amb el bosc i la visió idealitzada de la majoria de la població.

 • Dreamers
  Veure vídeo

  Dreamers

  36 emprenedors afronten el repte de crear, en 4 dies, aplicacions mòbils durant un viatge en tren de Barcelona a Londres.

 • La substància
  Veure vídeo

  La substància

  L'any 2010, una delegació de l'empresa China Merchants Group es presentà a Cadaqués, localitat icònica de la Costa Brava catalana, coneguda internacionalment per ser refugi i inspiració de l'insigne pintor Salvador Dalí. La seva missió, prendre apunts per a construir, en un futur, una rèplica del poble empordanès a la Xina.

 • Guillem d'Efak. L'ànima negra de l'illa
  Veure vídeo

  Guillem d'Efak. L'ànima negra de l'illa

  Aproximació a la vida del poeta i cantant mallorquí Guillem d'Efak. (Guinea Equatorial 1929 - Mallorca 1995).

 • Les mans d'Alícia
  Veure vídeo

  Les mans d'Alícia

  Una història de passió per la música i un viatge per descobrir la que va ser una de les millors pianistes del segle XX: Alícia de Larrocha.

 • Ana María Moix. Passió per la paraula
  Veure vídeo

  Ana María Moix. Passió per la paraula

  Viatge vital i literari de l'escriptora i intel·lectual Ana María Moix, amb testimonis dels seus coetanis més emblemàtics