Tràiler "Generació Kibbutz"

Tràiler "Generació Kibbutz"

"Generació Kibbutz", un treball d'Albert Abril que s'endinsa en l'aventura dels joves catalans que, a mitjans del segle XX, impulsats per diversos motius, van optar per anar a experimentar el socialisme dels quibuts en un Israel que s'havia constituït el 1948 en un nou estat.

El quibuts era una unitat de desenvolupament agropecuari que els nouvinguts instal·laven a les zones més ermes i improductives del territori de l'antiga colònia britànica de la Síria Otomana, el Protectorat Britànic de Palestina.
Joves d'arreu del món anaven als quibuts israelians a viure la seva aventura iniciàtica a la recerca del model comunal, tan de moda en aquella època, i a viure una experiència de socialisme real.
D'altres, com molts dels catalans que s'hi van traslladar, s'emmirallaven en el retrobament amb un estat independent acabat de constituir com el que volien per al seu propi país.
Finalment, d'altres eren joves catalans jueus que les famílies enviaven a conèixer i familiaritzar-se amb l'Israel modern i tradicional i a estar en contacte amb el model de vida dels seus ancestres.
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3