Josep Guinovart, l'art en llibertat
Quan esclata la guerra l'any 36, Guinovart marxa amb la mare i els seus germans a Agramunt. Un bombardeig sobre el poble els obliga a viure un any al bosc del Siscar en contacte amb la natura. Això determinarà tota la seva vida com a artista
Un dels pintors catalans més importants de la segona meitat del segle XX
L'art de Josep Guinovart representa el compromís constant per preservar la llibertat de l'artista. La seva obra s'ha exposat i està repartida en col·leccions públiques i privades de tot el món. Després de la seva mort, l'any 2007, és important continuar recordant el sentit d'una obra sempre compromesa amb la feina de pintor.
El documental repassa l'obra, la trajectòria artística, la personalitat i el pensament de Josep Guinovart, estructurat al voltant de quatre àmbits: entrevistes fetes a les persones que van conèixer de prop l'artista (família, amics, galeristes, crítics d'art, col·leccionistes, etc.); imatges de Josep Guinovart treballant o parlant sobre els seus plantejaments artístics i de caràcter social; presentació de la seva obra de manera cronològica i, finalment, escenes actuals en què s'explica la feina de les persones que mantenen viu el seu llegat artístic i la seva memòria.
Fitxa tècnica
Direcció, guió i realització: Pep Puig
Productor: Núria Tomàs
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
Productor delegat TVC: Ruth Llòria
Director fotografia: Pep Puig
Muntatge: Pep Puig i Joan Montserrat
2014
Una producció de Magnètic Films en coproducció amb Televisió de Catalunya i Vinseum, amb la col·laboració de Laboratoris Uriach, celler Mas Blanch i Juvé i amb el suport de l'Ajuntament d'Agramunt, Diputació de Barcelona i el Consell Comarcal de l'Alt Penedès.