Generació Kibbutz

L'aventura dels joves catalans als Kibbutz d'Israel dels primers temps. Dotzenes, potser centenars de joves catalans de mitjans del segle XX, van optar per anar a viure l'aventura del socialisme dels kibbutz, en un Israel que s'havia constituït el 1948 en un nou Estat.

El kibbutz era una unitat de desenvolupament agropecuari que els nouvinguts instal·laven a les àrees més ermes i improductives del territori de l'antiga colònia britànica de la Síria Otomana, el Protectorat Britànic de Palestina.

Joves d'arreu del món anaven als kibbutz israelians a viure la seva aventura iniciàtica a la recerca del model comunal, tan de moda en aquella època, i a viure una experiència de socialisme real.

D'altres, com molts dels catalans que s'hi van traslladar, s'emmirallaven en el retrobament amb un estat independent recent constituït com el que desitjaven per al seu propi país.

Finalment, d'altres eren joves catalans jueus, que les seves famílies enviaven a conèixer i familiaritzar-se amb la Israel moderna i tradicional i estar en contacte amb el model de vida dels seus ancestres.

 

Fitxa tècnica
Direcció, guió i realització: Albert Abril
Productor: Marti Sans
Productor executiu TVC: Jordi Ambròs
Productor delegat TVC: Daniel Barea
Director fotografia: Albert Abril, Yoel Lotan, Antoni Marti i Antoni Nogueras
Muntatge: Marcel Cifrè i Aimon Ninyerola
Director de producció: Dolors Fusters
Música: John Zorn

"Generació Kibbutz" és una producció d'Altervideo SLamb la col·laboració de TV3.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3