Bigas x Bigas

Bigas x Bigas

Contingut per majors de 7 anys

"Bigas x Bigas" es una pel·lícula dirigida per Bigas Luna, amb ell com a protagonista i la seva pròpia vida com a teló de fons. Un viatge al llarg dels anys, del cinema, de la poesia, de l'amistat, de l'amor, de la passió, de la terra o de l'art, per endinsar-nos en el cor de la persona que va ser.

"Yo creo…

que soy mortal.

Amo rodar…

Porque no quiero morir"

Bigas Luna

"Les coses belles han de recordar-se"

 Bigas Luna

 

L'origen del projecte es remunta a l'any 2000, amb l'arribada de les càmeres digitals, quan Bigas Luna va decidir muntar un taller de cinema digital anomenat Taller Bigas Luna. Així va arribar a les seves mans la primera càmera digital que, amb el temps, es convertiria en la seva companya inseparable i amb la qual es retrataria entre els anys 2000 i 2007 en més 600 cintes, on recolliria moments quotidians, vivències, anècdotes i textos poètics plens de màgia. Dos dels seus col·laboradors més propers van donar forma a tot aquest material, Santiago Garrido Rua com a director adjunt i muntador, i Carmen Chaves com a guionista. L'ajuda de la seva filla Betty va ser clau en la recerca i la selecció del material visual per conformar el resultat que buscaven. Un recorregut vital que va molt més enllà de la seva figura com a director de cinema, creador, polèmic, modern i avantguardista.

 "Bigas x Bigas" es va estrenar en la 64a edició del Festival de Sant Sebastià i ha estat nominada a Millor pel·lícula documental en els IX Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català. El febrer del 2017 es va estrenar en sales de cinema.

 

"Bigas x Bigas"
Facebook https://www.facebook.com/bigasxbigas/ 
 
 
Festivals
Festival de Sant Sebastià, 2016
 
 
Fitxa tècnica
Direcció: Bigas Luna
Direcció adjunta: Santiago Garrido
Guió: Carmen Chaves i Bigas Luna
Producció: Celia Orós, Carles Sans, Quique Camín, Javier Bardem i Lourdes Reyna
Fotografia: Bigas Luna i Albert Pascual
Càmera: Bigas Luna
Muntatge: Santiago Garrido
Muntatge de so: Ferran Mengod
Disseny gràfic: Betty Bigas
Banda sonora: Miguel Marín
Laboratori imatge i so: DeLuxe, Barcelona 
Una producció d'El Algarrobo films AIE amb la participació de TV3 i la col·laboració de l'ICAA, l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals.
Informació d'interèsDisponible fins al 05/12/2020 a les 23.59
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3