Barcelona era una festa (Underground 1970-1980)

Contingut per majors de 13 anys

La dècada dels setanta, clau per entendre l'evolució d'aquest país, té com a capital cultural la ciutat de Barcelona. Aquest és el marc geogràfic per on circula una generació rupturista vinguda d'arreu d'Espanya que crearà, des d'una postura purament "underground", un espai de llibertat on tindran lloc una autèntica revolució en els costums i una explosió de creativitat.

 

"Barcelona era una festa (Underground 1970-1980)", un documental dirigit per Morrosko Vila-San-Juan, fa un recorregut per una de les etapes més significatives de l'efervescència política, cultural i emotiva de la ciutat de Barcelona, la que transcorre al llarg de la dècada de 70.

La dècada dels setanta, clau per entendre l'evolució d'aquest país, té com a capital cultural la ciutat de Barcelona. Aquest és el marc geogràfic per on circula una generació rupturista vinguda d'arreu d'Espanya que crearà, des d'una postura purament underground, un espai de llibertat on es produirà una autèntica revolució en els costums i una explosió de creativitat. La Barcelona dels setanta és la ciutat que va veure néixer –i morir– la contracultura més activa i activista enmig d'una festa que semblava no tenir final.

A través d'una sèrie d'entrevistes i imatges d'arxiu, el documental recrea l'ambient underground d'aquella Barcelona que va començar a agitar-se uns anys abans de la mort de Franco i que es va anar pansint en el mateix moment que es va consolidar la transició democràtica i Madrid va prendre el relleu cultural amb la seva famosa "movida"... Música, còmic, premsa marginal, drogues, llibertat sexual i valors hippies es donen la mà en una ciutat que semblava bullir a les Rambles i que va tenir a la sala Zeleste un dels seus locals de referència.

Nazario, Mariscal, Montesol, Onliyú, Pau Riba, Pepe Ribas, Juanjo Fernández, Josep M. Martí Font, Ramón de España, Quim Monzó, Marta Sentís, Pepicheck i Oriol Tramvia, entre d'altres, expliquen com van viure aquella època de festa i utopia.

Festivals
Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus, 2010  
In-Edit Beefeater,  Festival Internacional de Cine Documental Musical de Barcelona, 2010  
Cinespaña, Festival de Cinema Espanyol de Toulouse

Fitxa tècnica
Direcció: Morrosko Vila-San-Juan
Guió i documentació: Roger Roca, Morrosko Vila-San-Juan
Producció Executiva: Pablo Sánchez Marquiegui
Muntatge: Pau Atienza, Morrosko Vila-San-Juan
Música original: Raúl Fernández "Refree"
Animació i grafisme: Arturo Bastón
Producció Executiva TVC: Jordi Ambròs
Producció Executiva TVE: Andrés Luque
Producció Executiva Monsieur Alain: Yolanda Blázquez, Dorota Glapa
Disseny pòster i careta: Estudio Mariscal
So directe: Gad Sans
2010
Una coproducció de Televisió de Catalunya amb Séptimo Elemento, TVE i Monsieur Alain.

Fitxa artística
Pau Riba (Músic); Nazario Luque (Dibuixant); Josep M. Martí Font (Periodista); Quim Monzó (Escriptor); Xavier Mariscal (Dibuixant); Pepe Ribas (Director Ajoblanco); Marta Sentís (Fotógrafa); Josep Farriol "Pepichek" (Dibuixant); José Miguel González Marcén "Onliyú" (Guionista); Javier Ballester Montesol (Dibuixant); Victor Jou (Creador Zeleste); Juanjo Fernández (Director Star); Ramón de España (Periodista); Oriol Tramvia (Músic)

Arxius
Col·lecció Macba (Dipòsit Vídeo Nou / Servei de Vídeo Comunitari); Arxiu personal Manuel Huerga; Carme Artal; Televisión Española; Marta Sentís; Josep Rigol; Xefo Guasch; Canti Casanovas; Xavi Cot; Jonny Estil·les; Agustí Argelich; Francesc Bellmunt; Ventura Pons; Antoni Martí; Colita; Oriol Maspons; Josep Gol; Xavier Vidal; Ana Briongos; Arxiu Ajoblanco; Arxiu Star; Editorial Glenat; Editorial La Cúpula; La Web Sense Nom; Associació Cultural In Albis.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3