12 d'octubre, cultura de l'odi i legítima autodefensa

12 d'octubre, cultura de l'odi i legítima autodefensa

Contingut per majors de 10 anys

L'octubre de 2013, sis joves antifeixistes van ser detinguts a Barcelona acusats per danys i lesions a un grup de neonazis després de la celebració del Dia de la Hispanitat. Avui dia, els sis joves encara estan a l'espera de la sentència, però la Fiscalia contra els Delictes d'Odi busca aplicar-los penes elevades per agreujament d'odi.

Aquesta festivitat, que se celebra el 12 d'octubre, anteriorment s'anomenava Dia de la Raça, nom que alguns països encara conserven actualment, i commemora l'arribada de Colom a Amèrica i l'inici del genocidi dels pobles originaris del continent. A Barcelona, amb aquest rerefons històric i els discursos polítics actuals, aquesta data no passa desapercebuda.

Aquest documental explica el cas d'aquests joves, i es pregunta les arrels històriques que té el dia 12 d'octubre com a diada nacional, intenta mostrar com opera el feixisme des del carrer a la institució i explica les complexitats de l'aplicació d'agreujament d'odi.

"12 d'octubre", produït per Metromuster, ofereix les veus i els testimonis dels mateixos encausats, d'activistes com Daniela Ortiz i Judith Butler, i juristes especialitzats en la matèria. L'objectiu és construir una aproximació a les arrels del colonialisme, el racisme i la xenofòbia, i reflexionar sobre l'ús de la violència com a resposta defensiva i la construcció de relats basats en la cultura de l'odi.

Informació d'interèsDisponible fins al 14/04/2018 a les 23.59
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3