TOTS ELS CLIPS

 • L'avi Pep
  Veure vídeo

  L'avi Pep

  Va assegurar en un plató de televisió que es deia Josep Lluís "aquí i a la Xina popular". Però no és ben bé cert del tot, a Cambrils i per als seus nets, Carod-Rovira és el Pep.

 • El discurs del catalanisme inclusiu
  Veure vídeo

  El discurs del catalanisme inclusiu

  Josep-Lluís Carod-Rovira se sent orgullós de la seva tasca en l'elaboració d'un discurs per a una Catalunya inclusiva, moderna que doni cabuda a gent de procedències diverses, com la seva pròpia, fill d'un "carabiner republicà" de l'Aragó. "A mi això dels vuit cognoms catalans no m'ha preocupat ni m'ha interessat mai. Per a mi la catalanitat ha estat sempre una altra cosa, la identitat és teva, te la construeixes tu i es modifica".

 • Josep-Lluís Carod-Rovira
  Veure vídeo

  Josep-Lluís Carod-Rovira

  Tot i seguir pensant que el 2014, com va pronosticar, és "un any per a la democràcia", la quotidianitat de Carod-Rovira no gira únicament al voltant de la independència. Cada mes troba temps per la seva reunió a Vila-Rodona, a l'Alt Camp, amb "el club de l'arengada", el nom que donen a les seves trobades amb el cercle d'amics més íntim. Són tot homes i en les seves converses deixen fora la política i el futbol.

 • Josep-Lluís Carod-Rovira
  Veure vídeo

  Josep-Lluís Carod-Rovira

  En el balanç que fa de la seva trajectòria, en el discurs de Carod-Rovira es dibuixen llums i ombres. Tornar a la primera fila no és ara una prioritat, però no ho descarta perquè diu que "no m'he retirat, m'he enretirat, que vol dir fer-se a un costat i qui se'n retira sempre pot tornar. Què hauria de passar? No ho sé, que hi hagués algun tipus de situació singular a Catalunya que requerís mesures d'emergència o d'unitat nacional suprapartidistes".

 • L'èxit de "Les converses filològiques"
  Veure vídeo

  L'èxit de "Les converses filològiques"

  Carod-Rovira és ara director d'una càtedra sobre Diversitat Social i té temps per preparar el dinar a la Teresa, la seva companya de vida i també de militància a l'Assemblea de Catalunya. Quan es van conèixer ella no li va trobar res especial, va ser en un retrobament dos anys més tard a Vic. L'excusa "per enredar-se", un exemplar de "Les converses filològiques". "Era la forma de lligar que hi havia abans", diu ell.

 • La reunió amb ETA
  Veure vídeo

  La reunió amb ETA

  Josep-Lluís Carod-Rovira no defuig la conversa sobre la seva reunió amb ETA que li va costar el càrrec de vicepresident del tripartit en el govern Maragall. Recorda detalls de la trobada i assegura que els va demanar "que no matessin, que els perjudicava a ells i a Catalunya".

 • De Kempes a Messi, passió argentina
  Veure vídeo

  De Kempes a Messi, passió argentina

  Els hàbits no han tret a Caram la passió pel futbol. Va començar a jugar amb els seus germans al Tucumán, es va emocionar amb Kempes a València i, fan de Messi, critica el tracte que els seus compatriotes han donat al davanter blaugrana. També l'actitud que va provocar la sanció del nou blaugrana Súarez.

 • Sor Lucía Caram
  Veure vídeo

  Sor Lucía Caram

  Sor Lucía Caram ha convidat a allotjar-se dos dies Albert Om al convent de Santa Clara de Manresa. Es va fer monja de clausura a l'Argentina, després d'una primera etapa com a dominica a la comunitat on havia estudiat, al Tucumán. A Espanya el seu primer destí va ser València, després Manresa, on porta 20 anys. En la conversa amb Om critica la situació que han viscut les seevs germanes de comunitat de clausura abans i encara avui dia en algus convents.

 • Caritat o justícia?
  Veure vídeo

  Caritat o justícia?

  Així defineix la seva tasca al banc d'aliments: "Intentem fer una mica de justícia, perquè la paraula caritat té un sentit molt pejoratiu, avui. Nosaltres som un recurs d'emergència, un maleït recurs d'emergència."

 • Contemplacions divergents
  Veure vídeo

  Contemplacions divergents

  Sor Lucía Caram ens ha ofert a "El convidat" la seva visió particular de la vida en una comunitat de clausura, que ha provocat algunes vegades la incomprensió de la jerarquia eclesiàstica i també d'algunes de les seves companyes de convent. Del bisbe de Vic recorda que "va tenir dificultats perquè no entenia, per exemple, el treball del diàleg interreligiós". La seva companya de comunitat a Manresa, la Maria Dolors, ens explica en primera persona les seves raons. Pots veure l'edició sencera a. www.tv3.cat/elconvidat

 • La finestra indiscreta de Tomeu Penya
  Veure vídeo

  La finestra indiscreta de Tomeu Penya

  Albert Om ha passat dos dies a casa de Tomeu Penya a Mallorca. El cantautor, nascut a Vilafranca de Bonany, ens explica A "El convidat" la seva peripècia vital, ara que ha arribat a la maduresa. Ente riures, a casa seva, envoltat de gossos i agapornis, el sentim parlar dels seus errors i dels seus encerts, de com va començar en el món de la música, dels referents i de la mirada dels altres sobre la seva forma de vida. Tomeu Penya recorda que la primera guitarra li va comprar el seu pare amb els pocs diners que tenia, trencant un destí que semblava que l'obligava a treballar al camp; declara que va perdre l'interès per fer-se capellà amb l'arribada del turisme a Mallorca i assegura que encara manté la influència d'Elvis en la seva música. També ens diu que l'ús del capell als seus concerts, un dels seus trets identitaris, respon més al gust del seu públic que a una decisió personal. L'autor de "Mallorquins i catalans" ens mostra també sense embuts la seva cara més coneguda, la de bonvivant incorrecte. Sota l'afirmació "M'han d'acceptar com sóc i no com voldrien que fos" i sabent que li comportarà crítiques, ens explica el valor que li dóna al sexe i es ratifica en el seu amor incondicional per les dones, en plural. També ens parla d'un sopar amb els Reis a Marivent i de la seva amistat personal amb el jutge Castro, de qui diu que és fan de la seva música. Pots veure l'edició sencera a: http://blogs.tv3.cat/elconvidat

 • Elvis, la sueca i el capellà
  Veure vídeo

  Elvis, la sueca i el capellà

  Tomeu Penya va començar fent "patxanga" pels pobles de Mallorca. La seva vocació musical i la passió per les dones va esguerrar una possible vocació religiosa.

 • Francesc Granja, a "El convidat"
  Veure vídeo

  Francesc Granja, a "El convidat"

  Albert Om és el convidat de Francesc Granja. Diumenge, a les 22.40, a TV3.

 • El preu de la hipoteca
  Veure vídeo

  El preu de la hipoteca

  Albert Om ha visitat Ada Colau, candidata a l'alcaldia de Barcelona i portaveu de la Plataforma Afectats per l'Hipoteca, per descobrir com és el seu món més íntim i familiar. Colau ha parlat del seu activisme i del preu que han hagut de pagar alguns dels afectats pel problema de l'habitatge. Pots veure l'eduició sencera a: http://blogs.tv3.cat/elconvidat

 • Un altell amb vistes
  Veure vídeo

  Un altell amb vistes

  Hem acompanyat Albert Om al Senegal en la primera edició d'"El convidat" per instal·lar-nos un cap de setmana a la casa de Lluís Llach a Palmarín. El cantautor ens ha ofert un altell amb vistes i ens ha parlat de la seva vida, de la seva idea de la mort, de política, de sexualitat, d'amistat... Pots veure l'edició sencera a: http://blogs.tv3.cat/elconvidat

Anar al contingut