• Una mama d'alçada
  Veure vídeo

  Una mama d'alçada

  Avui, amb la franja documental d'Esport 3, marxem a la Sabana africana a conèixer l'entorn de Mama Twiga. És una girafa, té quatre anys i nom suahili. Al seu voltant hi viuen altres animals tan extraordinaris com ella, però volem saber si és un símbol només per una qüestió d'alçada o té algun altre secret.

 • Indonèsia
  Veure vídeo

  Indonèsia

  Al principi de setembre del 2008, quatre huracans van coincidir a l'oceà Atlàntic. En el moment que l'estat de Louisiana ordena una evacuació obligatòria prèvia a l'arribada del "Gustav", George i els seus socis caçadors d'huracans es dirigeixen a l'ull de l'huracà per viure una gran tempesta. Més tard agafa el cotxe fins a les Carolines per interceptar l'huracà "Hanna" i veure què és capaç de fer a les platges, illes i vies fluvials de l'Atlàntic Mitjà.

 • Java, la terra de foc
  Veure vídeo

  Java, la terra de foc

  Situada ben bé a l'anell de foc del Pacífic, l'illa indonèsia de Java acull molts dels volcans més actius del món. George puja a una barqueta per contemplar les últimes i impressionants expulsions de cendra de l'Anak Krakatoa, on el 1883 es va produir una erupció tan colossal que va reverberar per tot el món. Tot seguit es dirigeix a Merapi, que encara conserva l'escalfor de l'erupció del 2006, i finalment baixa a la mina de sofre infernal de Kawah ljen per explorar el llac d'àcid sulfúric més gran del món amb una pneumàtica.

 • El monsó de l'Índia
  Veure vídeo

  El monsó de l'Índia

  No hi ha lloc a la Terra que suporti un període tan llarg de pluja intensa com l'Índia a l'època dels monsons de l'estiu. George creua aquest enorme país en diagonal per presenciar-ne els forts diluvis i inundacions. A Bombai, travessa l'aigua, que li arriba a la cintura, i a Goa, les cascades, farcides de sangoneres. Però George també veu com la crescuda dels rius s'endú gent i ponts caiguts i reconstruïts, i experimenta l'aglomeració d'una celebració anual hindú molt intensa que exalta aquesta estació única.

 • Tombuoctou
  Veure vídeo

  Tombuoctou

  Tombouctou, una de les destinacions més exòtiques del món per a viatges d'aventura, es troba immersa al sud del desert del Sàhara. George viatja per terra per explorar aquesta àrea, calorosa i seca, que genera unes tempestes de pols que poden traslladar-se de l'Àfrica a l'Atlàntic i transformar-se en huracans tropicals que travessen l'oceà i posen en perill el Carib i els Estats Units. Tot cercant les tempestes de pols de Tombouctou, George descobreix l'aventura del paisatge i la cultura únics de l'oest africà.

 • Islàndia: foc i glaç
  Veure vídeo

  Islàndia: foc i glaç

  Les extraordinàries característiques geotèrmiques d'Islàndia i les seves formidables glaceres la converteixen no només en un lloc perfecte per a aventurers extrems, sinó també en una nació que ha sabut aprofitar la seva energia geotèrmica com cap altra. George es reuneix amb el president d'Islàndia, Ólafur Grímsson, que ha encapçalat l'ús de l'energia geotèrmica al país, i visita centres geotèrmics com ara Blue Lagoon i els guèisers més famosos del país.

 • Itàlia
  Veure vídeo

  Itàlia

  Itàlia és l'únic país d'Europa que està amenaçat per quatre tipus de catàstrofes naturals: volcans, allaus, terratrèmols i inundacions. George recorre les Dolomites tot contemplant les allaus que s'estavellen contra els pobles alpins i trobant-se amb italians que tenen altres maneres d'afrontar aquests perills hivernals. A continuació viatja a Venècia, on el creixent nivell de l'aigua està inundant aquesta ciutat renaixentista única.

 • L'Amèrica del Nord
  Veure vídeo

  L'Amèrica del Nord

  Quina és la temperatura més elevada a què s'ha arribat mai a Nord-amèrica? 134 graus Fahrenheit (56ºC), Death Valley, Califòrnia. I la més baixa? Snag, Yukon, 81 graus Fahrenheit (-62ºC). Visitem els dos punts: Death Valley a la setmana més calorosa de l'estiu i Yukon durant una onada de fred a mitjans de febrer. A tots dos extrems, George coneix corredors ultramaratonians que se sotmeten al rigor de la calor abrasadora de Death Valley i al fred de Yukon, que glaça els ossos.

 • Viatge a les entranyes de la Terra
  Veure vídeo

  Viatge a les entranyes de la Terra

  "Planeta furiós" ens porta a fer espeleologia. Ens hem entrenat sota terra a les coves de les Rocoses, als Estats Units, però el destí més dur ens espera a la canadenca Vancouver. Al subsòl de l'illa, a més de claustrofòbia i estretor, haurem de resistir el fred i la humitat de l'aigua subterrània. És la primera parada del nostre viatge d'aventura extrema per la part més salvatge de la natura. Cada dia, a les 12.00 i a les 18.00, a la franja documental d'Esport 3.

Anar al contingut