Paraules en ruta

 • Begues: Paraules en ruta!
  Veure vídeo

  Begues: Paraules en ruta!

  Aquesta setmana Espartac Peran i l'equip d'exteriors del programa s'han traslladat a la localitat de Begues, al Baix Llobregat. Els habitants de Begues antigament eren coneguts com encantats, detall que segurament ens explicarà l'escriptor Màrius Serra durant la seva secció "Paraules en ruta", on es posen al descobert aquelles paraules pròpies del lloc que visitem.

 • Calella de Palafrugell: Paraules en ruta!
  Veure vídeo

  Calella de Palafrugell: Paraules en ruta!

  El programa "Divendres" comença una setmana molt estiuenca des d'un indret perfecte, Calella de Palafrugell. Allà ens espera l'escriptor Màrius Serra, que plantarà la seva pissarra a la sorra de la platja per mostrar-nos quines són les paraules en ruta d'aquest racó de Catalunya.

 • Viladrau: Paraules en ruta!
  Veure vídeo

  Viladrau: Paraules en ruta!

  No faltarà aquest primer dia a Viladrau l'escriptor Màrius Serra, que ens guiarà a través del camí de les lletres per aprendre quines expressions populars i modismes encara es conserven a la parla de la comarca d'Osona.

 • Argentona: Paraules en ruta!
  Veure vídeo

  Argentona: Paraules en ruta!

  Aquesta setmana l'equip d'exteriors de DIVENDRES es trasllada a la vila d'Argentona, municipi de la comarca d'El Maresme, on ens espera l'escriptor Màrius Serra per conèixer les peculiaritats de la parla d'aquesta àrea geogràfica. Coneixerem en què consisteix un "barragan" i què és una "notxa", una classe de llengua que és ja tot un clàssic dels dilluns al nostre programa.

 • Sallent: Paraules en ruta!
  Veure vídeo

  Sallent: Paraules en ruta!

  Aquesta setmana visitem el municipi de Sallent, a la comarca del Bages. Ens traslladem aquest dilluns amb l'Espartac Peran i l'escriptor Màrius Serra, per conèixer totes les particularitats del català que es parla en aquesta regió.

 • Santa Coloma de Cervelló: Paraules en ruta!
  Veure vídeo

  Santa Coloma de Cervelló: Paraules en ruta!

  Engeguem el motor del DIVENDRES aquesta setmana amb un programa molt especial, en què tindrem l'ocasió de conèixer a fons la població de Santa Coloma de Cervelló, al Baix Llobregat. Aquest és el punt de la geografia catalana on s'ha traslladat l'Espartac, que ens espera aquest dilluns amb l'escriptor Màrius Serra per conèixer les peculiaritats de la parla d'aquesta regió.

 • Sant Feliu de Codines: Paraules en ruta!
  Veure vídeo

  Sant Feliu de Codines: Paraules en ruta!

  Aquesta setmana serem a Sant Feliu de Codines i al paratge natural de Sant Miquel del Fai, a la comarca del Vallès Oriental. Màrius Serra ens explicarà com parlen a Sant Feliu de Codines.

 • Sant Joan les Fonts: Paraules en ruta!
  Veure vídeo

  Sant Joan les Fonts: Paraules en ruta!

  Aquesta setmana, el programa DIVENDRES s'ubica a la Garrotxa, concretament a la localitat de Sant Joan Les Fonts, on ens espera l'escriptor Màrius Serra per analitzar les peculiaritats de la parla de la gent d'aquesta zona.

 • Santa Coloma de Queralt: Paraules en ruta!
  Veure vídeo

  Santa Coloma de Queralt: Paraules en ruta!

  L'escriptor Màrius Serra ens espera amb la seva pissarra per analitzar les peculiaritats de la parla dels habitants d'aquest municipi.

 • Sant Jordi Desvalls: Paraules en ruta!
  Veure vídeo

  Sant Jordi Desvalls: Paraules en ruta!

  Arribem a Sant Jordi Desvalls, l'únic municipi català que porta el nom del patró de Catalunya. Màrius Serra ens explicarà com parlen en aquesta població.

 • Bellpuig: Paraules en ruta!
  Veure vídeo

  Bellpuig: Paraules en ruta!

  La secció de l'escriptor Màrius Serra "Paraules en ruta" ens desxifrarà el significat d'alguns dels mots i expressions propis d'aquesta regió de Catalunya.

 • Montbrió del camp: Paraules en ruta!
  Veure vídeo

  Montbrió del camp: Paraules en ruta!

  Al costat de l'escriptor Màrius Serra analitzarem les varietats dialectals, modismes i expressions populars de la parla de la gent de Montbrió del Camp.

 • Sant Julià de Vilatorta: Paraules en ruta!
  Veure vídeo

  Sant Julià de Vilatorta: Paraules en ruta!

  Analitzarem expressions i mots populars que l'escriptor Màrius Serra ha detectat en la manera de parlar de la gent de Sant Julià de Vilatorta. Les "Paraules en ruta" tindran una nova represantació a Osona amb la gent de Sant Julià! No us ho podeu perdre.

 • Verges: Paraules en ruta!
  Veure vídeo

  Verges: Paraules en ruta!

  Aquesta setmana, l'Espartac i l'equip d'exteriors s'han traslladat a la localitat de Verges. Amb l'escriptor Màrius Serra coneixerem mots i expressions pròpies d'aquesta zona dins de la seva mítica secció "Paraules en ruta".

 • Vimbodí i Poblet: Paraules en ruta!
  Veure vídeo

  Vimbodí i Poblet: Paraules en ruta!

  L'escriptor Màrius Serra ens espera acompanyat d'un bon grapat de "Paraules en ruta", o el que és el mateix, aprendrem el significat de mots i expressions genuïnes d'aquesta regió de Catalunya. Aquest dilluns, en Màrius ens ofereix tot un món de comunicació al nostre abast per moure'ns pel territori, i parlar sempre amb propietat. Imprescindible!