Diada del Mercadal a Reus 2019

La Diada del Mercadal enguany reuneix cinc colles: Xiquets de Reus, Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca, Colla Jove Xiquets de Tarragona i Capgrossos de Mataró. Aquesta trobada té caràcter bianual i es fa el primer cap de setmana del mes d'octubre els anys que no hi ha concurs de Castells a Tarragona.

Els Xiquets locals, que són els organitzadors, tenen ganes de portar a la plaça del Mercadal dos castells de nou, el 3 i el 4 de 9 amb folre, i descarregar-los junts per primera vegada en la seva història. Les quatre colles convidades també preparen estructures de nou i de gamma extra.
La Colla Vella té el gran repte del 3 de 10 amb folre i manilles, que no ha provat encara aquesta temporada. Enguany només s'ha carregat per part dels Castellers de Vilafranca, però ningú l'ha pogut descarregar. En cartera tenen altres castells, com el 2 de 8 sense folre o el 5 de 9 amb folre. Precisament, els Castellers de Vilafranca han anunciat la possibilitat de portar a plaça un castell inèdit en la història: el 10 de 8, que podrien acompanyar del 2 de 9 amb folre i manilles i castells de nou bàsics.

Les altres dues colles participants també podrien centrar les seves intencions en els castells de nou bàsics: els Capgrossos de Mataró volen estrenar el 4 de 9 amb folre, mentre la Jove de Tarragona els podria acompanyar d'un gamma extra com el 9 de 8.

Aquesta Diada del Mercadal a Reus obre un mes d'octubre que tindrà altres focus d'atenció destacats durant les pròximes setmanes, com Santa Teresa al Vendrell, Sant Narcís a Girona o Santa Úrsula a Valls.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3