Diada de Santa Tecla a Tarragona 2019

Aquest diumenge, 15 de setembre, al migdia, la plaça de la Font de Tarragona centrarà l'atenció castellera amb la celebració de la diada de Santa Tecla-Primer diumenge de festes. Mentre els Xiquets de Tarragona han centrat el seu objectiu a assolir el primer castell de nou de la temporada, el 3 de 9 amb folre, les altres tres colles volen millorar els registres de fa un parell de setmanes a Vilafranca del Penedès.

Així, la Jove s'ha marcat l'objectiu dels quatre gamma extra: el 4 de 9 amb folre i agulla, el 5 de 9 amb folre, el 9 de 8 i el pilar de 8 amb folre i manilles. La Colla Vella vol revalidar castells com el 2 de 8 sense folre, que enguany ja ha descarregat, o el 4 de 9 sense folre, que es va quedar en carregat per Sant Fèlix. Finalment, els Castellers de Vilafranca ja han anunciat que volen tornar a provar el 3 de 10 amb folre i manilles, que aquesta temporada encara no han descarregat, i l'acompanyarien del 3 de 9 amb folre i agulla i del 2 de 9 amb folre i manilles.

Aquesta diada de Santa Tecla-Primer Diumenge de Festes va néixer el 2005 i sempre hi participen les dues millors colles de Tarragona i dues convidades. Des del primer dia hi ha estat present la Colla Vella. Els Castellers de Vilafranca només hi van faltar l'any 2016.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3