Especial "Dies curts"

Especial "Dies curts"

Cinc curtmetratges del cicle "Dies curts", organitzat per la Filmoteca de Catalunya, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l'Aula de Cinema, escoles de cinema i universitats. Una hora amb quatre cineastes que no acostumen a circular pels canals majoritaris: Carolina Astudillo, Marc Ferrer i el col·lectiu Dostopos.

UN PASEO POR NEW YORK HARBOR - Carolina Astudillo - 6 minuts
L'aparent tranquil·litat d'un diumenge assolellat enlluerna els vianants. No escolten els càntics per la pau, els crits en contra de la guerra i l'agitació que als carrers provoquen els moviments pels drets civils?
Una carta adreçada a un germà, les paraules del poeta Langston Hughes i el ritme de jazz ens recorden que 1967 va ser un any agitat.

HERENCIA - Carolina Astudillo - 6 minuts
La voluntat de deixar algun tipus de llegat, o la necessitat de ser recordat, és un exercici de vanitat? Es construeix una vida més plena si pensem que hem de deixar algun llegat, ja sigui material o immaterial? Qualsevol herència porta associada un compromís inicial, el d'abraçar-la i donar-li alguna continuïtat, o el de rebutjar o ignorar-la. A què, a qui atorgar continuïtat, i quins fils interrompre?

EL CORAZÓN ROJO - Marc Ferrer - 30 minuts
El cor vermell és una comèdia sobre les desventures sentimentals d'un grup d'amics. Un conte moral, amb Barcelona com a teló de fons, sobre els amors de joventut, la sang i la vitalitat.

LUNA CAUTIVA SERPIENTE ROJA BANDEJA DE PLATA - Ana Pfaff, Ariadna Ribas, Dostopos - 10 minuts
Com si del cistell d'un flautista encantador de serps només en sortissin bèsties sordes. Una lluna que estrena una nova estirp: són aquestes heroïnes retorçades que trenquen des de l'interior del fotograma. (Text de Maria José Garcés).

POESIA - Artur Tort, Dostopos - 7 minuts
Quina és la manera d'existir de la poesia al món? No és en verso,s sinó en el fet de separar-se de la voluntat, l'esforç, l'ego i la consciència. Els petits gestos sense sentit i sense voler poden provocar espurnes de poesia, un estat de gràcia que supera qualsevol forma de coneixement.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3