13 dies d'octubre

Contingut per majors de 7 anys

El 3 d'octubre del 1940 Lluís Companys, president de la Generalitat a l'exili, és traslladat i empresonat al Castell de Montjuïc, a l'espera de ser jutjat. Les autoritats franquistes l'acusen de promoure l'assassinat d'innocents i de delictes de rebel·lió contra l'Estat. Companys, ensorrat, espera la mort convençut que aquest judici serà una fal·làcia i la seva condemna, un mer tràmit.

Direcció: Carlos Marques-Marcet

Intèrprets: Carles Martínez (Lluís Companys), Òscar Muñoz (Ramon de Colubí), Clara Segura (Ramona Companys), Josean Bencoetxea (Enrique de Querol) i Antonio Dechent (Luís Orgaz)

Origen: Catalunya

Any: 2015

Guió: Alfred Pérez i Roger Danès

Producció: Televisió de Catalunya, Batabat, SCCL i Lastor Media, SL amb la col·laboració del Departament de Cultura i del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya

Fotografía: Alex García

Música: Pascal Gaigne

Títol original: 13 dies d'octubre


Sinopsi ampliada:

Premi Gaudí a la millor pel·lícula per a televisió a la VIII edició.

L'advocat i capità d'artilleria Ramon de Colubí, franquista convençut a qui assignen la defensa, intenta que la paraula justícia no sigui només un eslògan del règim buit de contingut, i fa tot el que està a les seves mans per salvar Companys, malgrat les diferències ideològiques que els separen i l'odi que li professa.

Mentrestant, el règim fa tot el que pot per amagar el procés, jutjar a corre-cuita Companys i afusellar-lo sense fer gaire soroll, per evitar que esdevingui un màrtir i un símbol per Catalunya. L'advocat De Colubí, durant la defensa, descobreix l'home que s'amaga rere el polític; la seva dignitat i la seva força. Un Lluís Companys que durant 13 dies d'octubre afronta la mort amb les seves circumstàncies, les seves pors i les seves contradiccions.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3