L'origen de l'arròs
La parella Xuriguera i Faixedas van al concurs de paelles del Masnou.
Com cuinem els occidentals l'arròs. Les claus del Toni Massanès a Alícia.
En Xuriguera i en Faixedas fan molts quilòmetres per tastar un embotit fet amb arròs i sang de porc, la baldana.
La Fundació Alícia reivindica el conill. Amb en Francesc Mauri farem dues receptes.
La festa del xai és un dia de retrobament familiar, perdó i regals pels nens.
La història de la carn: per què no es va menjar vedella fins al segle XIX?
Mengem massa carn? En Toni Massanés, de la Fundació Alícia, ens explica per què els nostres hàbits alimentaris han canviat.
Francesc Mauri aprèn a la Fundació Alícia a cuinar la carn perquè li quedi al punt.
Al Pont de Suert celebren Sant Sebastià fent un esmorzar a base de sopes de pa, potes de corder i girella, un embotit on la base principal és el corder.
En Xuriguera i en Faixedas van a la Panadella. Allí se separen per tastar el pa de pessic i els callos.
Els panellets, els torrons,... la fruita seca sempre ha estat present i molt lligada a festes populars
El cacauet, fruita seca o llegum? A la Fundació Alícia, en Toni Massanés ens ho explica.
La Lídia aprèn a fer una sopa d'ametlles i un flam d'ametlles i també la típica picada catalana.
Un dels plats típics de Reus és el menjar blanc. Allí el tastem a dues pastisseries: la Caelles i la Pedreny.
Al monestir de Santa Maria de Jerusalén, a Barcelona, hi ha unes monges de clausura que fan unes galetes amb fruita seca.
Recorregut històric de les propietats de les nous
L'olivera és un dels primers vegetals domesticats. Sabeu quan triga a fer les primeres olives? I quants anys pot viure?