TOTS ELS PROGRAMES

 • Halterofília, trencant tòpics.
  Veure vídeo

  Halterofília, trencant tòpics.

  L'halterofília és un esport històricament i socialment associat als homes. En molts àmbits encara causa sorpresa quan el practica una dona. Sorpresa i, sovint, comentaris masclistes. Però el fet és que a Catalunya hi ha 300 llicències d'halterofília i gairebé la meitat són dones. I la tendència va pujant.

 • Gàlia Dvorak, ADN tenis taula
  Veure vídeo

  Gàlia Dvorak, ADN tenis taula

  Filla de jugadors d'elit de tenis taula, la Gàlia Dvorak estava predestinada a seguir els passos dels seus pares. És una de les poques palistes catalanes que poden viure d'aquest esport tan minoritari. I, amb els anys, s'ha convertit en referent i exemple per a les jugadores més joves.

 • CN Mataró, treballant per l'excel·lència
  Veure vídeo

  CN Mataró, treballant per l'excel·lència

  Els últims anys el waterpolo femení ha passat d'esport gairebé desconegut a sumar èxits i rebre reconeixements arreu de casa nostra. Aquesta evolució ha estat fruit de la feina feta des de la federació i els clubs catalans de natació, com el CN Mataró.

 • Harriet Kjaer, ultrafondista i lutier
  Veure vídeo

  Harriet Kjaer, ultrafondista i lutier

  Harriet Kjaer, una danesa que fa deu anys es va traslladar a Barcelona amb el seu taller artesà, construeix violins a nivell de mar; però la seva altra gran passió són les curses de muntanya. I triga el mateix a fabricar un instrument que a acabar una ultramarató alpina: al voltant d'unes 100 hores.

 • Maria Rosa Tamburini, passió per l'hoquei patins
  Veure vídeo

  Maria Rosa Tamburini, passió per l'hoquei patins

  Maria Rosa Tamburini, referent i pionera de l'hoquei patins català. Amb 34 anys i 25 temporades al PHC Sant Cugat, es retira el 2020. Tamburini reflexiona sobre l'evolució d'un esport que ha canviat molt des que hi va començar a jugar.

 • Club Piragüisme Castelldefels
  Veure vídeo

  Club Piragüisme Castelldefels

  Capítol protagonitzat per les noies de categoria infantil i cadet; un grup molt prometedor esportivament i que treballa com una autèntica família.

 • Esport i maternitat
  Veure vídeo

  Esport i maternitat

  Sovint la carrera esportiva en les dones acostuma a estar condicionada pel fet de ser mares... Coneguem-ne dos casos que no pretenen ser excepció i que han trobat la manera de compaginar l'esport i la maternitat.

 • Mar Juárez, 50km marxa: un somni fet realitat
  Veure vídeo

  Mar Juárez, 50km marxa: un somni fet realitat

  La marxa, disciplina atlètica de molta tradició a Catalunya, té nou repte en la distància dels 50km; on per fi, poden competir oficialment les noies. Un repte il·lusionant, somni fet realitat, per a l'atleta Mar Juárez, entrenada per Valentí Massana.

 • Anna Godoy, referent del triatló català
  Veure vídeo

  Anna Godoy, referent del triatló català

  Al 2018 ha fet 10 anys que Anna Godoy va entrar al programa de tecnificació de la Federació Catalana de Triatló. En aquests 10 anys s'han doblat les llicències de triatletes a Catalunya. L'esport ha crescut, i l'Anna s'ha convertit en atleta d'elit. Una campiona que, sempre que pot, s'acosta al CAR de Sant Cugat a compartir entrenaments amb les esportistes més joves de la Federació Catalana.

 • Sheila Avilés, la nova sensació del trail
  Veure vídeo

  Sheila Avilés, la nova sensació del trail

  Sheila Avilés s'està convertint en una de les estrelles del trail running a nivell internacional. Campiona de les World Series l'any 2017, l'atleta igualadina, curiosament, va començar en el món de l'esport, com a brillant llançadora de javelina.

 • Laia Sanz, cos i ànims amb la seva moto
  Veure vídeo

  Laia Sanz, cos i ànims amb la seva moto

  Una dona campiona, acostumada des de ben petit, a competir i a destacar en un esport majoritàriament d'homes.

 • Àfrica Zamorano, talent innat
  Veure vídeo

  Àfrica Zamorano, talent innat

  Àfrica Zamorano és un dels joves talents de la natació catalana. Aquesta barcelonina, optimista i de somriure constant, està acostumada a conviure amb la pressió de l'alt rendiment; però sense deixar de banda els estudis. Exemple de l'èxit del mètode de treball del CN Sant Andreu.

 • Natació artística, sincronia de sensacions
  Veure vídeo

  Natació artística, sincronia de sensacions

  L'equip de natació artística treballa, de manera permanent, al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat del Vallès. Hores i hores d'entrenament per aconseguir sincronitzar un equip que sembla, ben bé, una orquestra; on cada nedadora té una funció molt específic. L'objectiu d'aquesta nova generació és recuperar el prestigi i els podis internacionals perduts els últims anys.

 • Ainara Acevedo, passió per l'arbitratge
  Veure vídeo

  Ainara Acevedo, passió per l'arbitratge

  Futbolista des de ben petita; una casualitat la va fer entrar en el món de l'arbitratge. I el que va començar arrel de la curiositat, s'ha convertit en la seva passió. Ainara Acevedo marca el camí a seguir per les joves generacions de dones àrbitres. Ella s'ha convertit en la primera catalana a aconseguir la categoria d'àrbitre internacional FIFA.

 • Gimnàstica artística femenina
  Veure vídeo

  Gimnàstica artística femenina

  Els equips de tecnificació de la Federació Catalana de Gimnàstica (FGC) són un dels grups que treballen permanentment al CAR de Sant Cugat. L'equip femení de GAF (gimnàstica artística femenina) el formen noies a partir de 12 anys, que passen diàriament 13 hores al centre. S'entrenen i també estudien. L'objectiu de l'FCG i del CAR és proporcionar una formació al més completa possible. Hores i hores d'esforç amb el somni olímpic com a motor del seu dia a dia.

Anar al contingut