Blog Europa - capítol 98

- París - L'Ariadna Duran i el Moustache.
Les modes van i vénen, però el bigoti sembla que ha tornat amb la intenció de quedar-se. Pel carrer se'n veuen de tot tipus i de totes mides. El més curiós, però, és que ja no només és cosa d'ells. El "moustache" s'ha convertit en tot un element de culte i de disseny.

- Amsterdam - L'Ariadna de Vilallonga i els Museus friquis.
Tothom coneix el Rijkmuseum i el Van Gogh, però a Amsterdam hi ha un munt de museus que no trobareu en cap guia ni en cap senyal del carrer: el museu del Sexe, el museu de la Pipa, el museu de la Pianola, el dels Gats, el de l'Art Fluorescent... Només en una ciutat tan extravagant com Amsterdam hi podríem trobar uns museus tan friquis.

- Utrecht - La Clara Camprubí i els canals
La història dels canals d'Utrecht és inacabable, cada racó et parla d'un fet, una funció o una època que hi ha quedat plasmada. Però el que sempre els ha caracteritzat és la vida que hi flueix entorn.

- Gant - L'Albert Carnicé i el Roomer
El Marteen i el Jeroen són dos germans crescuts a Gant que fa menys d'una dècada van decidir emprendre un negoci propi: l'elaboració d'un licor casolà a base de la recepta de la seva àvia. Aquesta idea esbojarrada ha triomfat a la ciutat i s'està expandint per tot Bèlgica. Roomer, el nom que li van posar, creix un 30% cada any i, a més, ho fa de forma sostenible. Són un model a l'hora d'integrar persones a la societat i tenir una filosofia d'empresa social.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3