Cap de llom rostit amb préssecs
Ingredients per 4 persones
- 800 g de cap de llom
- 4 préssecs de vinya
- 2 tomàquets
- 1 ceba grossa
- 1 porro
- 5 grans d'all
- 2 branques de farigola
- 2 fulles de llorer
- 1 cullerada sopera de farina
- Un raig generós de conyac
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre
ReceptaSalpebrem el cap de llom i el coem a foc mig a l'olla amb un raig d'oli.
Pelem i tallem els grans d'all i els afegim a l'olla.
Tallem el porro i el fiquem a l'olla.
Tallem el tomàquet i l'afegim a l'olla juntament amb el llorer i la farigola. Tapem.
Quan s'hagi sofregit el tomàquet, hi aboquem el conyac. Esperem fins que s'evapori.
Hi fiquem la farina i esperem que es torri. Hi afegim una mica d'aigua.
Esperem que cogui durant una hora.
Traiem el cap de llom i colem la salsa.
Pelem els préssecs i els filetegem.
Coem durant un parell de minuts els préssecs amb la salsa colada.
Tallem el cap de llom. El servim amb la salsa i els préssecs cuits.