Anar a la navegació principalAnar al contingut

Vinagretes



Ingredients per 4 persones

Per la vinagreta de mel i espígol:

  • 50 ml d'oli d'oliva
  • 1 cullerada de mel
  • 1 raig de vinagre
  • Espígol
  • Sal

Per la vinagreta de mostassa:
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • 2 cullerades de mostassa en gra
  • 1 cullerada de vinagre
  • 2 ous dur
  • 1 cullerada de julivert
  • Sal

Per la salsa de figues seques:
  • 200 ml d'oli d'oliva
  • 4 figues seques
  • 100 ml de vinagre balsàmic de Mòdena
  • 1 llimona
  • ¿ gra d'all
  • 1 ceba xalota picada
  • Sal
  • Pebre

Vinagreta d'alfàbrega:
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • 8-10 fulles d'alfàbrega fresca
  • 1 llimona
  • ¿ gra d'all
  • Sal

Vinagreta d'olives negres:
  • 100 ml d'oli d'oliva
  • 50 g d'olives negres sense pinyol
  • 1 ceba xalota


Receptes

Vinagreta de mel:
Diluïm la mel amb una mica de vinagre. Salem. Hi afegim l'oli i emulsionem. Hi fiquem l'espígol i deixem que maceri.

Per la vinagreta de mostassa:
Pelem l'ou dur i en traiem el rovell. Barregem el rovell amb la mostassa. Hi afegim l'oli i emulsionem. Hi fiquem el julivert i la clara de l'ou tallats.

Per la salsa de figues seques:
Fiquem en un got les figues seques prèviament cuites amb vinagre de Mòdena. Hi afegim l'all, el suc de la llimona, la xalota crua, sal i pebre. Ho triturem tot. Hi afegim l'oli i emulsionem.

Vinagreta d'alfàbrega:
Ratllem la pell de la llimona i n'exprimim el suc. Ratllem també l'all. Hi afegim l'oli i emulsionem. Piquem l'alfàbrega i l'afegim a la vinagreta.

Vinagreta d'olives negres:
Triturem les olives negres, la xalota picada i l'oli fins aconseguir una salsa.