Vinagretes
Ingredients per 4 persones
Per la vinagreta de mel i espígol:
- 50 ml d'oli d'oliva
- 1 cullerada de mel
- 1 raig de vinagre
- Espígol
- Sal
Per la vinagreta de mostassa:
- 100 ml d'oli d'oliva
- 2 cullerades de mostassa en gra
- 1 cullerada de vinagre
- 2 ous dur
- 1 cullerada de julivert
- Sal
Per la salsa de figues seques:
- 200 ml d'oli d'oliva
- 4 figues seques
- 100 ml de vinagre balsàmic de Mòdena
- 1 llimona
- ¿ gra d'all
- 1 ceba xalota picada
- Sal
- Pebre
Vinagreta d'alfàbrega:
- 100 ml d'oli d'oliva
- 8-10 fulles d'alfàbrega fresca
- 1 llimona
- ¿ gra d'all
- Sal
Vinagreta d'olives negres:
- 100 ml d'oli d'oliva
- 50 g d'olives negres sense pinyol
- 1 ceba xalota
ReceptesVinagreta de mel:
Diluïm la mel amb una mica de vinagre. Salem. Hi afegim l'oli i emulsionem. Hi fiquem l'espígol i deixem que maceri.
Per la vinagreta de mostassa:
Pelem l'ou dur i en traiem el rovell. Barregem el rovell amb la mostassa. Hi afegim l'oli i emulsionem. Hi fiquem el julivert i la clara de l'ou tallats.
Per la salsa de figues seques:
Fiquem en un got les figues seques prèviament cuites amb vinagre de Mòdena. Hi afegim l'all, el suc de la llimona, la xalota crua, sal i pebre. Ho triturem tot. Hi afegim l'oli i emulsionem.
Vinagreta d'alfàbrega:
Ratllem la pell de la llimona i n'exprimim el suc. Ratllem també l'all. Hi afegim l'oli i emulsionem. Piquem l'alfàbrega i l'afegim a la vinagreta.
Vinagreta d'olives negres:
Triturem les olives negres, la xalota picada i l'oli fins aconseguir una salsa.