Amanida exòtica de mongetes tendres i tofu
Ingredients per 4 persones
- 200 g de mongeta tendra
- 400 g de tofu
- 100 ml de llet de coco
- ¿ mango
- 1 cogombre
- 1 fulles de xicoira
- 50 g de puntes de bambú
- 2 cebes tendres
- 1 llima
- 1 gra d'all
- 1 bitxo
- Vinagre de Mòdena
- Gingebre
- Oli d'oliva
ReceptaTallem el tofu a daus i el fiquem en un bol amb la ceba tendra laminada.
Obrim el bitxo, en retirem els fils interiors i les llavors, el tallem i l'afegim al bol, juntament amb l'all i la menta tallats, la pell de la llima i el gingebre ratllats.
Exprimim la llimona sobre el bol i hi afegim vinagre de Mòdena. Remenem i reservem durant dues hores perquè marini.
Tallem les mongetes a la juliana, les escaldem en aigua bullint durant un minut, les refresquem immediatament i les reservem.
Pelem el cogombre i mig mango i els tallem a la juliana.
Tallem també a la juliana les puntes de bambú i unes fulles de xicoira.
Barregem la llet de coco bullida i lleugerament reduïda amb oli i un parell de cullerades del suc del marinat.
Preparem l'amanida: barregem les mongetes tendres amb el tofu, el mango, el cogombre i les puntes de bambú. Amanim amb la salsa de llet de coco. Acabem amb les fulles de xicoira tallades a juliana.