Filet macerat amb herbes aromàtiques i salsa tàrtara
Ingredients per 4 persones
- 1 filet de vedella
- Herbes aromàtiques (farigola, julivert, romaní)
- 6 grans d'all
- 1 llimona
- 1 ou
- 1 ceba tendra
- 1 cullerada sopera de mostassa
- 4 cogombrets
- 1 grapat de tàperes
- 50 g d'herba dels canonges
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre
ReceptaFiletegem l'all pelat i la llimona.
Salpebrem el filet i el cobrim per ambdues bandes amb oli, l'all, les herbes aromàtiques, i la llimona. L'embolcallem amb un drap i el reservem a la nevera durant quatre dies. Cada dia en canviem el drap.
Per fer la maionesa batem l'ou amb sal, unes gotes de llimona i oli. Hi afegim mostassa.
Piquem els cogombrets, la ceba tendra i les tàperes. Ho afegim a la maionesa per fer la salsa tàrtara.
Retirem la llimona, l'all i les herbes del filet, i el tallem molt prim. Servim el filet amb la tàrtara i herba dels canonges amanida amb oli i sal.