Anar a la navegació principalAnar al contingut

Raviolis farcits de calçots, carbassó i poma



Ingredients per 4 persones

  • 18 calçots
  • 200 g de salsa de calçots
  • 300 g de farina
  • 3 ous
  • 1 carbassó
  • 2 pomes
  • Unes branques de farigola
  • Una mica d'espígol
  • Oli
  • Sal

Recepta

Batem la farina i els ous amb un rajolí d'oli fins aconseguir una massa homogènia i després pastem durant deu minuts.

Estirem la massa enfarinada, l'aprimem i la tallem a la mida del motlle.

Pelem els calçots i piquem la part blanca.

Per fer el farcit, coem amb un raig d'oli els calçots picats, el carbassó i la poma tallats menuts, a foc lent. Salem.

Posem les làmines de pasta sobre el motlle. Hi afegim el farcit ja fred. A sobre hi col·loquem una segona làmina de parta i seccionem amb el corró. Enretirem el sobrant.

Saltem els altres calçots tallats a trossos de dos dits de llargària, en una paella, amb un raig d'oli i una mica de sal. Només s'han d'enrossir.

Separem els raviolis del motlle i els bullim amb força aigua i sal, tres minuts.

Servim els raviolis amb la salsa de calçots i els calçots saltats. Acabem amb una mica de farigola i una flor d'espígol.