T2xC5 - Batalla de batalles: Born Centre de Cultura i Memòria-Poble Vell de Corbera d'Ebre

Aquesta "Batalla monumental" posa cara a cara dos símbols de la història tràgica de Catalunya: El Born Centre de Cultura i Memòria, el jaciment que ens transporta a la Barcelona del 1714 abans del gran setge de la guerra de Successió i el Poble Vell de Corbera d'Ebre, les ruïnes d'un poble que va patir com cap altre la brutalitat de la batalla de l'Ebre a la Guerra Civil.

Com a cada programa, Candela Figueras i Laia Fontàn buscaran els millors arguments i els testimonis més convincents per aconseguir que el seu sigui el monument guanyador del capítol. Per això, la Candela es convertirà en soldada republicana a les trinxeres, mentre que la Laia accedirà als laboratoris de la Universitat de Barcelona per descobrir com era la vida de la gent de Barcelona arran de les troballes al Born.

En aquesta "batalla de batalles", les ajudaran a convèncer l'audiència Román Parrado, el director del film 'Ebre, del bressol a la batalla', basat en les vivències de la lleva del biberó des del Poble Vell de Corbera d'Ebre; i el popular periodista i historiador Toni Soler, amb qui la Laia reviurà els últims dies de lluita de la coronela de Barcelona al barri del Born.

Roger de Gràcia és l'amfitrió d'aquest duel on, com sempre, és l'audiència la que decideix el guanyador de la batalla votant a les xarxes socials del programa, a @BatallaTV3, on han decidit que l'últim monument finalista de la temporada és el Poble Vell de Corbera d'Ebre!

Subtítols en: català / castellano (traducción automática) / English (automatic translation)
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3