TOTS ELS CLIPS

 • Balanç del 2011
  Veure vídeo

  Balanç del 2011

  "Banda ampla" fa balanç dels fets més destacats del 2011 amb un programa especial que inclou l'emissió del resum de l'any, elaborat pels serveis informatius de TV3, i el debat ciutadà moderat per Lídia Heredia.

 • De pont?
  Veure vídeo

  De pont?

  A les portes del pont de desembre, el més llarg de l'any, "Banda ampla" debat sobre el calendari de festius, que afecta dos àmbits clau de la societat: la productivitat de les empreses i la conciliació de la vida laboral i familiar. El debat ciutadà de TV3 es planteja si els 14 dies festius que marca la llei són massa, massa pocs o els adequats, i si caldria eliminar-ne algun per equiparar-nos a països del nostre entorn, com Alemanya o França. Els festius que cauen entre setmana s'haurien de passar a dilluns o a divendres? Al plató de "Banda ampla" comptem amb empresaris, treballadors i autònoms, comerciants i hotelers. També hi participaran experts en economia, sociologia i gestió del temps.

 • Europa
  Veure vídeo

  Europa

  "Banda ampla" debat sobre el present i el futur de la Unió Europea, en un moment que les diferències entre el sud i el nord del continent s'han accentuat més que mai. En aquesta situació d'emergència, quin marge d'acció tenen el nou govern espanyol i, en general, els polítics europeus? És legítim que en alguns casos s'hagin instaurat governs de tecnòcrates, o això suposa un atac a la democràcia? I fins a quin punt Alemanya i França han d'assumir el lideratge europeu? Ho parlen al plató ciutadans alemanys, francesos, grecs i italians, a més d'economistes, especialistes en història i política, empresaris i treballadors. També hi participen, entre d'altres, l'excorresponsal europeu de TV3 Martí Anglada i el president honorari de l'Assemblea del Consell d'Europa, Lluís Maria de Puig.

 • De vocació...
  Veure vídeo

  De vocació...

  "Banda ampla" debat sobre les vocacions professionals i el seu futur. Entre altres convidats, hi participen el ginecòleg Santiago Dexeus, l'arquitecte Jordi Garcés, l'exjugador de bàsquet Jordi Villacampa i la cantant Marina Rossell. A més d'aquests professionals consagrats en el seu àmbit laboral, en el plató també s'hi han aplegat joves estudiants o aprenents que volen ser professionals.

 • Hisenda som tots?
  Veure vídeo

  Hisenda som tots?

  Els impostos han estat el tema de debat al "Banda ampla". Els ciutadans paguen prou tributs? O en temps de crisi i retallades, n'haurien de pagar més? S'hauria d'aprovar un impost per a les grans fortunes, tal com s'ha plantejat tant a Catalunya com en altres països? Es pot combatre el frau fiscal? Estem satisfets dels serveis que rebem a canvi dels nostres impostos? En parlen economistes, especialistes en dret tributari, assessors fiscals i exinspectors d'Hisenda, a més d'empresaris i treballadors.

 • Assignatura pendent
  Veure vídeo

  Assignatura pendent

  "Banda ampla" ha debatut amb famílies, mestres i professors i joves estudiants sobre si els nens surten ben preparats de l'escola, quines mesures són les més adients per lluitar contra el fracàs dels alumnes, si els mestres i professors estan prou formats, sobre l'ús del català a l'escola i la polèmica que aquests darrers dies ha envoltat el model d'immersió lingüística.

 • L'edat del sexe
  Veure vídeo

  L'edat del sexe

  Té edat, el sexe? Com evoluciona des de l'adolescència fins a la tercera edat? "Banda ampla" es planteja si una gran diferència d'edat pot arribar a ser un inconvenient per a una parella i si, en el cas de la gent gran, està mal vist que mantinguin relacions sexuals.

 • L'altra medicina
  Veure vídeo

  L'altra medicina

  Les teràpies naturals, com l'homeopatia o l'acupuntura, ens mereixen confiança? A què es deu el seu èxit? En un context en què la medicina alternativa aplega cada cop més usuaris, "Banda ampla" es plantejarà si caldria regular aquest sector.

 • Xina Catalunya
  Veure vídeo

  Xina Catalunya

  La comunitat de ciutadans de xinesos, cada vegada més nombrosa, s'està integrant bé a Catalunya? El debat ciutadà de TV3, dirigit i presentat per Lídia Heredia, es pregunta si l'augment d'establiments de tot tipus regentats per xinesos és bo per als barris, i a què es deu el seu èxit comercial en un moment de crisi com l'actual. "Banda ampla" també planteja si la Xina, amb un règim polític qüestionat internacionalment, és un bon lloc per anar-hi a fer negocis.

 • Pares i mares
  Veure vídeo

  Pares i mares

  Quins motius i circumstàncies ens porten a voler ser pares? Socialment, està mal vist prendre la decisió de no ser-ho? I si biològicament no podem tenir fills, a quines opcions preferim recórrer? En aquest context, "Banda ampla" debatrà sobre l'adopció i els seus requisits, i també tractarà sobre els dubtes ètics que poden generar les tècniques de reproducció assistida.

 • Científics
  Veure vídeo

  Científics

  A "Banda ampla" es debat sobre la situació de la investigació científica a Catalunya. Els científics es poden guanyar la vida aquí o han de marxar fora per poder treballar? S'inverteix prou en recerca i desenvolupament? El finançament ha de ser públic o privat? Es fa o no una bona divulgació científica? Quina repercussió tenen els descobriments en la vida quotidiana?

 • Indignats?
  Veure vídeo

  Indignats?

  A "Banda ampla" es debat sobre les protestes dels anomenats "indignats", que des del 15 de maig han acampat a moltes ciutats de Catalunya i de la resta de l'estat per reclamar una democràcia més directa i participativa.Les acampades, serviran d'alguna cosa? Els partits les han de tenir en compte? De quina manera?

 • Guanyar i perdre
  Veure vídeo

  Guanyar i perdre

  En la recta final de les principals competicions esportives de l'any i en plena campanya de les eleccions municipals, el programa debat sobre guanyar i perdre. A partir d'aquests dos fets, l'esportiu i el polític, el programa es preguntarà com ens enfrontem, en general en la nostra vida, a l'èxit i al fracàs.

 • Sindicats
  Veure vídeo

  Sindicats

  Els secretaris generals d'UGT i CCOO de Catalunya, Josep Maria Àlvarez i Joan Carles Gallego, participen en el debat ciutadà de TV3, que avui tractarà sobre el paper dels sindicats al segle XXI. Just després de la manifestació de l'1 de maig, el programa es plantejarà si els sindicats responen a les necessitats actuals dels treballadors. En aquest context de crisi i atur, els defensen a tots igual?

 • Qüestió vital
  Veure vídeo

  Qüestió vital

  Hem de poder decidir el moment de la nostra mort si patim una malaltia incurable? El debat sobre si és necessari o no un marc legal més clar a l'entorn de l'eutanàsia fa temps que està sobre la taula. En aquest sentit, el govern espanyol ha anunciat una llei de cures pal·liatives i mort digna tot i que sense referir-se a l'eutanàsia. Avui, a "Banda ampla", el programa que dirigeix i presenta Lídia Heredia, es debatrà sobre la possibilitat de regular-la i també sobre com i en quines condicions ens enfrontem a la mort. Quins riscos comporta legislar sobre l'eutanàsia? Fins a quin punt metges i familiars han de decidir sobre la vida i la mort d'una persona? Al programa també es parlarà sobre si la mort és un tema tabú a la nostra societat i sobre els avantatges i inconvenients de fer un testament vital, entre d'altres. El plató de "Banda ampla" comptarà amb la presència de metges, persones que han tingut o que pateixen actualment alguna malaltia greu i d'altres que han viscut experiències relacionades amb la mort. També hi haurà la directora de l'Institut Borja de Bioètica, Núria Terribas, representants de l'associació Dret a Morir Dignament i el director de cinema Albert Solé, que ha estrenat el documental "Al final de la escapada". Com cada dijous, també assistiran al programa convidats de dues poblacions catalanes, en aquest cas Sant Joan de Vilatorrada i Montgat.