Avenços en malalties del cor impulsats per La Marató 2014

Amb els 11.403.593 euros recaptats a La Marató 2014 es va impulsar una intensa investigació d'excel·lència, els resultats de la qual impactaran positivament en l'esperança i la qualitat de vida dels pacients. Un total de 70 equips d'investigació líders en la recerca del cor han desenvolupat 43 treballs enfocats a la prevenció, el diagnòstic, el tractament i el pronòstic de les malalties que l'afecten. Aquí en presentem els resultats.

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3

Recerca de La Marató 2014: s'avança en el coneixement de les causes de la síndrome de Brugada

La síndrome de Brugada és una malaltia arritmogènica, hereditària, associada a mutacions en el gen que codifica el canal de sodi cardíac, fonamental per transmetre el senyal elèctric que coordina els batecs del cor. En aquest estudi, fet per la doctora Fabiana Silvia Scornik, del Centre de Genètica Cardiovascular de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona, s'ha demostrat que els efectes de les mutacions al canal de sodi estan determinats pel tipus cel·lular i el patrimoni genètic específic de cada individu. Això indica que poden haver-hi altres gens que influeixin en l'aparició de la síndrome de Brugada i podria servir per trobar eines farmacològiques específiques per a cada individu. Aquest és un dels 43 avenços en malalties del cor impulsat amb fons de La Marató del 2014.

VÍDEOS DE LA COL·LECCIÓ

Anar al contingut