Avenços en malalties del cor impulsats per La Marató 2014

Amb els 11.403.593 euros recaptats a La Marató 2014 es va impulsar una intensa investigació d'excel·lència, els resultats de la qual impactaran positivament en l'esperança i la qualitat de vida dels pacients. Un total de 70 equips d'investigació líders en la recerca del cor han desenvolupat 43 treballs enfocats a la prevenció, el diagnòstic, el tractament i el pronòstic de les malalties que l'afecten. Aquí en presentem els resultats.

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3
SIMPOSI DE LA MARATÓ 2014: MALALTIES DEL COR

Recerca de La Marató 2014: identificats els gens implicats en l'obstrucció coronària

L'infart i la mort sobtada estan causats per una obstrucció de les artèries del cor. L'objectiu de l'equip liderat pel doctor Josep Comín Colet, de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge, ha estat trobar el patró genètic d'aquesta obstrucció per determinar quines persones tenen risc de desenvolupar la malaltia molt abans que n'apareguin els primers símptomes. S'han identificat 200 gens que conformen l'empremta genètica específica de la malaltia del cor per obstrucció arterial. L'objectiu és millorar aquesta anàlisi perquè en un futur estigui disponible en centres d'atenció primària. Aquest és un dels 43 avenços en malalties del cor impulsat amb fons de La Marató del 2014.

VÍDEOS DE LA COL·LECCIÓ

Anar al contingut