Avenços en malalties del cor impulsats per La Marató 2014

Amb els 11.403.593 euros recaptats a La Marató 2014 es va impulsar una intensa investigació d'excel·lència, els resultats de la qual impactaran positivament en l'esperança i la qualitat de vida dels pacients. Un total de 70 equips d'investigació líders en la recerca del cor han desenvolupat 43 treballs enfocats a la prevenció, el diagnòstic, el tractament i el pronòstic de les malalties que l'afecten. Aquí en presentem els resultats.

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3

Recerca de La Marató 2014: s'estableix la relació entre els nivells de ferro, les malalties coronàries i la diabetis

L'estudi liderat per la Dra. Gemma Flores, de l'Institut d'Investigació en Atenció Primària Jordi Gol de Reus, ha descobert que hi ha una associació entre els nivells alts de ferritina sèrica, el risc de tenir diabetis mellitus tipus 2, i el de tenir un accident vascular cerebral en homes. En canvi, segons aquest estudi, no existeix cap associació entre el risc de patir un accident coronari i els nivells de ferritina sèrica, tant en homes com en dones. És un dels 43 avenços en malalties del cor impulsat amb fons de La Marató del 2014.

VÍDEOS DE LA COL·LECCIÓ

Anar al contingut