Avenços en malalties del cor impulsats per La Marató 2014

Amb els 11.403.593 euros recaptats a La Marató 2014 es va impulsar una intensa investigació d'excel·lència, els resultats de la qual impactaran positivament en l'esperança i la qualitat de vida dels pacients. Un total de 70 equips d'investigació líders en la recerca del cor han desenvolupat 43 treballs enfocats a la prevenció, el diagnòstic, el tractament i el pronòstic de les malalties que l'afecten. Aquí en presentem els resultats.

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3
Simposi de La Marató 2014: malalties del cor

Recerca de La Marató 2014: nou model computacional per preveure el risc de fibril·lació auricular

La fibril·lació auricular és una de les arítmies més comuns i, en alguns casos, té una base genètica que produeix canvis a nivell cel·lular. En aquest projecte, encapçalat pel doctor Blas Echebarría de l'Escola Politècnica Superior d'Edificació de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya, s'ha estudiat la relació d'aquests canvis i el desenvolupament de la malaltia mitjançat models computacionals. El resultat ha confirmat que aquestes alteracions donen lloc a una activitat elèctrica espontània del cor que resulta en arítmia i en un major risc de desenvolupar fibril·lació auricular. Aquest és un dels 43 avenços en malalties del cor impulsat amb fons de La Marató del 2014.

VÍDEOS DE LA COL·LECCIÓ

Anar al contingut