Avenços en malalties del cor impulsats per La Marató 2014

Amb els 11.403.593 euros recaptats a La Marató 2014 es va impulsar una intensa investigació d'excel·lència, els resultats de la qual impactaran positivament en l'esperança i la qualitat de vida dels pacients. Un total de 70 equips d'investigació líders en la recerca del cor han desenvolupat 43 treballs enfocats a la prevenció, el diagnòstic, el tractament i el pronòstic de les malalties que l'afecten. Aquí en presentem els resultats.

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3
SIMPOSI DE LA MARATÓ 2104: MALALTIES DEL COR

Recerca de La Marató 2014: primers bioimplants amb cèl·lules mare per regenerar el cor

Regenerar un cor amb miocardiopatia hipertròfica mitjançant bioimplants de cèl·lules mesenquimals ja és possible, com ha demostrat aquest projecte liderat pel doctor Antoni Bayés Genís, de l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol. La investigació també ha identificat els mecanismes de l'arrítmia i la mort sobtada, les complicacions més greus de la miocardiopatia hipertròfica. El desenvolupament dels bioimplants ofereix noves oportunitats per estudiar les malalties cardíaques, fer cribratge de nous fàrmacs i dissenyar noves teràpies basades en enginyeria de teixits més específiques per al pacient. És un dels 43 avenços en malalties del cor impulsat amb fons de La Marató del 2014.

VÍDEOS DE LA COL·LECCIÓ

Anar al contingut